Måndagsmatch från La Liga som vi denna vecka hämtar från El Molinon där Sporting Gijon gästas av jumbon Granada. Sporting har spelat många målglada matcher på slutet och jag tror vi får se ytterligare en del mål mot ett desperat Granada.

  • Match: Sporting – Granada
  • Spel: över 2 mål (goal line)
  • Odds: 1,70 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Sporting Gijon är nykomlingar i La Liga och jag tror att laget är ganska nöjda över de sju inledande omgångarna, som inneburit åtta poäng efter två vinster och lika många oavgjorda resultat. I de tre första matcherna hade laget tufft med målskyttet, där man gick mållösa mot Real Madrid (0-0), Sociedad (0-0) och Valencia (0-1). Men den biten har man löst nu med sju mål framåt på de fyra senaste omgångarna, där samtliga matcher klivit över 2,5 mål. En stor anledning till detta är lånet från Barcelona, Halilovic, som varit en injektion framåt sedan han kom. Lagets två vinster har kommit på bortaplan och där tycker jag att laget är lite vassare än hemma, beroende på att man är kontringsskickliga. Idag blir det förmodligen Sporting som ska föra spelet och just av den anledningen skulle jag aldrig röra den raka ettan.

Anfallaren Sanabria klev av skadad i segermatchen mot Espanyol senast och saknas i kvällens match. Ett litet avbräck framåt då han stått för två mål. Dessutom går målvakten Cuellar fortfarande skadad och saknas.

Sportinggijon1granada_200x200

Granada har haft en bedrövlig start på säsongen och parkerar just nu som jumbo i ligan med endast fyra inspelade poäng. Det är väldigt överraskande om vi ser till det material som Sandoval har att jobba med, men inte så överraskande om man ser lagets matcher. Det finns väldigt många klasspelare i det här laget, men de kommer inte ihop som ett lag. Trots bara fem mål framåt så skapar Granada alltid en hel del chanser framåt, det grusar bara i de avgörande lägena. Men defensivt är det rent bedrövligt allt som oftast och det beror till stor del på att spelarna är bekväma och inte tar de extra löpstegen som krävs. Men något som talar för Granada idag är bortaplan, det är även på resande fot som laget har sin enda vinst, mot Getafe (2-1). Det är ett kontringsskickligt lag och det kan komma väl till hands här.

Hos gästerna stryker vi backen Babin och mittfältaren Edgar. Babin är det största avbräcket då han brukar vara ett givet val i försvarslinjen.


Sporting har fått igång målskyttet och med detta kan man skada en usel försvarslinje hos gästerna. Men samtidigt är Granada kontringsskickliga och jag tror de kan ha goda chanser till att smita hem med tre pinnar idag. Över 2 mål är spelet och en insats strax under medel åker in.

Vi testar även ett specialspel i matchen till fint odds:

Granada att vinna och över 2,5 mål – 8,00 @ bet365 - 1/10 units

/e@sy