Match i segundan där Sporting Gijon tar emot Girona hemma på El Molinón. Hemmalaget har tappat lite mark på slutet och måste vinna här om man ska haka på Deportivo i kampen om en direktplats. Mot bottenlaget Girona ska man kunna stänka in ett par mål framåt!

  • Match: Sporting Gijon – Girona
  • Spel: Gijon över 1,5 mål
  • Odds: 1,86 @ betsson
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 17:00

Sporting Gijon har gjort en riktigt bra säsong hittills och placerar sig just nu på en 5:e plats i tabellen, en plats som innebär playoff vid säsongens slut. Men Gijon siktar högre än så och det borde man göra med tanke på den offensiv som man har till sitt förfogande. Man är det lag som gjort flest mål i hela serien och man har även serben Stefan Scepovic (bilden) i toppen av skytteligan på 20 fullträffar. Men tyvärr håller inte defensiven samma klass som offensiven och det är det som talar emot laget i kampen om en direktplats. På de två senaste matcherna, mot Jaen och Numancia, har man släppt in fem mål. Därför skulle jag aldrig få för mig att röra den raka ettan till ett såpass dåligt odds som erbjuds. Men det är ett bra odds för två hemmamål med tanke på hur offensiva Gijon brukar vara hemma på El Molinón. Idag tror jag dessutom man kommer vara extra laddade då man måste krympa avståndet upp till Deportivo som vann mot Zaragoza tidigare idag.

Hos hemmalaget stryker vi idag Luis Hernandez (avstängd) och Alex Barrera (skadad). I övrigt inga större bekymmer hos hemmalaget.

Sportinggijon

Girona var nära på att kvala sig upp i högstaligan förra säsongen där man till slut fick se sig besegrade av Almeria som knep den platsen. Årets säsong har varit långt ifrån lika lyckosam och laget placerar sig sist i tabellen just nu, med ett ganska stort avstånd upp till Hercules på säker mark. Formen är urusel och efter den oväntade 6-0 segern mot Lugo så har man nu samlat på sig fyra raka förluster. I två av dessa förluster har man släppt in två mål eller fler, det har varit matcherna på resande fot mot Las Palmas (1-2) och Sabadell (0-4). Med det tabelläge man har så kan man inte åka till Gijon och vara nöjda över en poäng, det har katalanerna helt enkelt inte råd med. Man måste försöka spela lite offensiv fotboll och man kommer nog inte vara rädda för att sticka framåt med tanke på hemmalagets försvarsspel på slutet. Men Gijon är för tunga på hemmaplan och i slutändan så tror jag inte att gästerna kommer orka stå emot.

Hos gästerna stryker vi Chando, Herrero, Sanchon och Hurtado. Där anfallare Sanchon (6 mål) får anses som det hårdaste avbräcket.


Sporting Gijon måste som sagt knipa en seger här och känner jag laget rätt så kommer man inte hålla tillbaka i matchinledningen. Jag ser inget som helst värde i den raka ettan till dryga 1,65 med tanke på den defensiv man visat upp på slutet, men två hemmamål är helt klart spelvärt. Blir en större insats på det här spelet till 1,86 hos betsson!

Testar även mindre slantar på två ytterligare målspel för Gijon:

Gijon över 2,5 mål – 3,80 @ expekt- 1/10 units

Gijon över 3,5 mål – 9,00 @ expekt- 0,5/10 units

/e@sy