Måndagsmatch i La Liga och den utspelar sig på härliga El Molinón i afton. När vi känner på mötet Sporting Gijon – Getafe så luktar det ju inte målkalas direkt, men jag tror dessa lag kan överraska med en underhållande tillställning idag. Det är två lag som är i behov av en trepoängare och det brukar bli bra tryck på arenan.

  • Match: Sporting – Getafe
  • Spel: över 2 mål (goal line)
  • Odds: 1,75 @bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Sporting Gijon är nykomlingar i La Liga och har haft det ganska tufft när vi nu närmar oss halvtid på säsongen. Laget ligger just nu på en nedflyttningsplats, men samtidigt ska vi komma ihåg att laget har två matcher mindre spelade än de flesta, då de har en hängmatch mot Barcelona att spela. Formen är dock tveksam med fyra förluster på de fem senaste omgångarna, där försvarsspelet inte alls fungerat särskilt bra. På hemmaplan är formkurvan något bättre och laget får en ordentlig energi på hemmaplan med hjälp av en fanatisk publik. Det brukar innebära att Sportings hemmamatcher svänger en hel del, vilket vi även kan utläsa av de senaste resultaten på El Molinon. Av de fem senaste hemmamatcherna så har nämligen fyra stycken klivit över 2,5 mål. Med det tabelläge som laget befinner sig i just nu så är man nog inte särskilt intresserade av ett oavgjort resultat idag, vilket borde öppna upp matchen. Sporting gjorde tre mål i sin senaste hemmamatch då Las Palmas besegrades, där anfallaren Sanabria stod för samtliga mål. Det borde gett en del självförtroende i det offensiva.
Hos hemmalaget stryker vi idag mittfältarna N’Di och Alvarez. Den sistnämnda är ett litet avbräck, men jag tycker ändå att det finns lämpliga ersättare.

Sportinggijon1Getafe_200x200

Getafe har precis som Sporting Gijon gått lite knackigt hittills denna säsong då laget placerar sig på en 16:e plats i tabellen, endast två poäng framför kvällens motståndare. Laget från huvudstaden har betydligt bättre form än Sporting med poäng i fyra av de fem senaste matcherna, men oavgjorda resultat klättrar man inte i tabellen av och Getafe har tre raka kryss på kontot nu. Kikar vi till spelet på resande fot så är Getafe sämst i ligan så här långt med raden 0-2-6 och målskillnad 5-20. Snål målskörd, men av dessa fem mål så har fyra stycken kommit under de tre senaste matcherna, så man verkar kommit igång lite nu. Kikar vi till de fyra senaste bortamatcherna för Getafe så har samtliga klivit över 2,5 mål, och dessutom har samtliga gått över 3,5 mål.
Hos gästerna stryker vi mittback Alexis och de mer offensiva spelarna Lafita, Medran och Buendia. Lafita är ett tufft avbräck, men samtidigt så är inte Pedro Leon någon dålig ersättare. Tyngsta avbräcket tycker jag att mittback Alexis är.


Det här är två lag som är i stort behov av en trepoängare och matcherna på El Molinon brukar det svänga rejält om, så chanser tror jag det skapas ikväll. Sedan gäller det bara att sätta dit chanserna. En insats strax över medel åker in på över 2 mål i matchen, där vi plockar tillbaka pengarna på exakt två mål.

/e@sy