Fredagsmatch i La Liga som vi denna vecka hämtar från El Molinon där Sporting Gijon och Eibar drabbar samman. Hemmalaget måste gå för seger i det här mötet och jag tror vi får se två hemmamål mot ett ganska omotiverat Eibar.

  • Match: Sporting – Eibar
  • Spel: Sporting över 1,5 mål
  • Odds: 1,77 @ unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Sporting Gijon har inte haft någon lyckosam säsong och med tre omgångar kvar så befinner sig laget på en nedflyttningsplats med 32 inspelade poäng. Granada placerar sig på rätt sida strecket och upp dit har Sporting en pinne just nu. Med en mycket svår bortamatch mot bottenkollegan Getafe i nästa omgång så vill det till att man vinner idag för att skapa sig ett bra utgångsläge, något oavgjort resultat lär knappast vara av intresse. Hemma på El Molinon så brukar det även bli bra drag från Sporting som oftast har ett riktigt bra publikstöd. Nu ska det nämnas att Sporting är det sämsta hemmalaget i ligan men det har sett betydligt bättre ut mot slutet där både Atletico Madrid (2-1) och Sevilla (2-1) besegrats. Så visst kan man även kunna sätta dit två bollar på ett helt omotiverat Eibar.
Endast långtidsskadade Espinosa på frånvarolistan, i övrigt inga som helst bekymmer.

Sportinggijon1sdeibar

Eibar stod för en fantastiskt första halva av säsongen och fanns länge med i kampen om en europaplats. Men precis som förra säsongen så la man ner verksamheten i den avslutande halvan och just nu placerar sig laget på en 11:e plats i tabellen. Formen är inte särskilt bra och det är framförallt på bortagräs som laget haft svårt att hitta lite motivation och bjuda upp till kamp. 4-0 i baken borta mot Valencia senast och gången innan det blev det samma siffror mot ett vilt roterande Real Madrid. Av sina 54 insläppta mål så har 33 av dessa kommit på bortaplan.
Vi har även en del tunga avbräck hos gästerna idag som saknar backen Junca samt de offensiva mittfältarn Keko och Berjon. Sedan tidigare saknas även målvakten Jaime.


Förvänta er bra tryck på El Molinon idag och ett mycket offensivt hemmalag som kommer gå för seger. Jag tror inte att Eibar kommer prioritera försvarsspelet idag och då är det mycket troligt att vi får se två hemmamål i matchen. Insats strax över medel åker in!

/e@sy