Den sena matchen från La Liga under lördagen är en riktig höjdare då Sporting Gijon och Deportivo La Coruna drabbar samman på El Molinon, i något som kan kallas ett litet derby. Det brukar bli heta känslor mellan dessa lag och svänga ordentligt ute på planen, vilket vi fick se i det tidigare mötet på säsongen. Jag tycker spelbolagen är givmilda med oddset på mitt drag i matchen och trycker därför in en större insats.

  • Match: Sporting – Deportivo
  • Spel: över 2 mål (asian)
  • Odds: 1,65 @ Titan Bet
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 22:05

Sporting Gijon slåss som väntat i botten av tabellen och placerar sig just nu på en 17:e plats i tabellen, en pinne till godo på Rayo Vallecano under strecket. Viktiga poäng på spel med andra ord och vi kan räkna iskallt med att Sporting inte är nöjda med något oavgjort resultat här, speciellt inte mot Deportivo. Formen är god då laget kommer in till match med två raka segrar i ryggen, detta hemma mot Sociedad (5-1) och nu senast på bortaplan mot Valencia (1-0). Riktigt stark insats mot Sociedad men mot Valencia hade man faktiskt en stor portion tur. Visst skapade Sporting ett par lägen för ytterligare mål på Mestalla, men Valencia skapade en 4-5 väldigt heta chanser där det borde blivit mål. Så vi ska inte hylla något försvarsspel hos Sporting, för det har inte varit speciellt bra på slutet. Hemmaplan nu och det kommer bli ordentligt tryck på El Molinon när det vankas ”derby”. Det lär innebära ett väldigt offensivt hemmalag och vi har fått se fyra raka matcher här med över 2 mål.
Hos hemmalaget stryker vi mittfältaren Nacho Cases och backen Bernardo Espinosa som blir borta resten av säsongen. Espinosa är helt klart ett avbräck då han var given i försvaret innan sin allvarliga skada.

Sportinggijon1deportivo_200x200

Deportivo La Coruna har gjort en klart godkänd säsong så här långt med en 9:e plats och häng på en europaplats. Formen är dock något tveksam då laget inte vunnit en match sedan 19 december, då Eibar besegrades på hemmaplan med 2-0. Men jag tycker inte att formen är exakt så dålig som raden vill visa, då Deportivo gjorde tillräckligt mot både Valencia (1-1) och Rayo Vallecano (2-2) för att vinna. Men försvarsspelet har inte varit särskilt bra den senaste tiden då laget släppt in hela 11 mål på de fem senaste matcherna, vilket är oroande mot ett offensivt Sporting som börjat hitta målet. Men samtidigt så tror jag att Deportivo kan få gyllene chanser att straffa hemmalaget här, med en blixtsnabb Lucas Perez uppe på topp. Det är få spelare i den spanska ligan som matchar Perez i en löpduell och han kommer in här med gott självförtroende efter mål i två raka matcher. Där får hemmalaget se upp!
Hos gästerna stryker vi endast Celso Borges och målvakt Fabricio som varit borta en längre tid. Inga avbräck där.


Fem mål fick vi se i det första mötet tidigare på säsongen och kikar vi på de sju senaste matcherna i La Liga mellan lagen så har ingen match gått under 2 mål. Förväntar mig fart och fläkt här och då ska vi minst få se två mål under 90 min fotboll. Tyngre insats på över 2 mål (asian) där vi får pengarna tillbaka på exakt två mål.

/e@sy