Söndagsmatch i segundan när Sporting Gijon tar emot Cordoba hemma på El Molinon. Gästerna har tveksam form och till den här matchen har man dessutom ett par väldigt hårda avbräck. Klar fördel för hemmalaget med andra ord och här snålar jag inte med insatsen!

  • Match: Gijon – Cordoba
  • Spel: Hemmalaget över 1,5 mål
  • Odds: 1,83 @ betsson& betsafe
  • Insats: 10/10 units
  • Spelstopp: 17:00

Sporting Gijon ligger med i toppen av tabellen och kämpar för fullt om en direktplats till la liga med tio omgånger kvar av säsongen. Men i och med förlusten mot Las Palmas (1-2) i senaste omgången så har man nu halkat fem poäng bakom andraplacerade Deportivo la Coruna, ett avstånd som absolut inte får bli större. Eftersom båda topplagen Eibar samt Deportivo har riktigt svåra bortamatcher så har därför Gijon en gyllene chans att krympa avståndet vid en vinst här. Som vanligt kommer man ut otroligt offensivt hemma på El Molinon och många gånger så bryr man sig inte ett dugg i det defensiva, därför rör jag heller inte den raka ettan eller något handikapp på Gijon. Men offensivt är man som sagt otroligt bra, där serberna Lekic (bilden) och inte minst Scepovic skapar chanser på chanser. Även fast man förlorade senast mot Las Palmas (1-2) så brände man en 2-3 lägen som bara ska vara mål i vanliga fall, men skärpan var för dålig i avgörande lägen. Men nu är det lättare motstånd och framförallt hemmaplan tycker jag gynnar Gijon enormt mycket. Det brukar vara bra drag på läktarhåll och Gijon har faktiskt bara förlorat två hemmamatcher den här säsongen.

Inga offensiva bekymmer i laget där man endast saknar defensiva mittfältaren Sergio Alvarez (avstängd).

Sportinggijonlekic

Cordoba har varit för ojämna den här säsongen och även fast man bara har fem poäng upp till en playoff-plats så tror jag att man istället få se till att säkra ett nytt kontrakt i första hand. Segundan är nämligen rekordjämn den här säsongen där Cordoba endast har två poäng till godo på Ponferradina under nedflyttningsstrecket. Formen är inge vidare hos laget där man endast plockat två poäng på de fyra senaste matcherna, och då ska vi notera att man spelat tre matcher på hemmagräs av dessa, där man tagit merparten av sina poäng. På resande fot är man inte alls särskilt vassa och man har även åkt på en del baklängesmål på slutet med förluster mot bland annat Sabadell (2-3) samt Numancia (0-3). Man har även rest till Katalonien och faktiskt hållit nollan mot jumbon Girona (1-0), men det är ett lag som inte ska jämföras med Gijon på något vis. Nu ställs man mot ligans vassaste lag offensivt och då gäller det att man håller ihop grejerna om det inte ska rinna iväg. Men det blir tufft då man har avbräck i Jose Lopez (avstängd) samt kapten Abel (skadad), två av de absolut bästa spelarna i det här laget. Abel skadade sig på träningen igår och den här uppgiften hade varit svår nog ändå.

Förutom dessa avbräck så får man även klara sig utan offensiva mittfältaren Garai Lopez som är avstängd. Men han hade inte deltagit i vilket fall då han är på lån från just Sporting Gijon.


Det har märkts i spansk press under veckan att spelarna i Gijon är otroligt revanschsugna efter förra helgens förlust. Man var det klart bättre laget enligt mig men lyckades inte sätta dit sina chanser, istället åkte man på en straffspark och fick resa hem med noll poäng. Här kommer man sätta full fart från minut ett och med de avbräck som Cordoba har så tror jag att detta kan rinna iväg. Blir helt klart ett maxspel från min sida och jag tror inte att betsson/betsafekommer erbjuda det här oddset kring matchstart!

Testar även en del andra målspel på hemmalaget med mindre insatser:

Gijon över 2,5 mål – 3,40 @ bet365- 1,5/10 units

Gijon över 3,5 mål – 8,00 @ bet365- 0,5/10 units

Gijon över 4,5 mål – 19,00 @ bet365- 0,25/10 units

/e@sy