Barcelonas ungtuppar har idag tagit sig till de norra delarna av Spanien där Sporting Gijon väntar på härliga El Molinon. Katalanerna har visat prov på väldigt svagt försvarsspel den senaste tiden och det är grunden till mitt spel i matchen.

  • Match: Sporting – Barcelona B
  • Spel: över 2.5 mål
  • Odds: 1.73 @ unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 17:00

Sporting Gijon är som väntat med i toppen av tabellen och kommer fajtas hela vägen in på målsnöret om en direktplats till La Liga. Fyra raka matcher utan förlust har laget, men trots detta så har man blivit omsprungna av Girona och halkat ner på en tredjeplats. Anledningen till detta är alla oavgjorda resultat som laget tagit på slutet, vilket man inte plockar några placeringar på. Kikar vi till de tre senaste matcherna för Gijon så har det varit väldigt tajt och målsnålt, men det är inte alls särskilt förvånande. Leganes (1-0), Recreativo (1-1) och Osasuna (0-0) är väldigt tråkiga lag som inte alls bjuder på någon gladfotboll.  Det svänger mer om Barcelona B och när Gijon nu har hemmaplan så förväntar jag mig en väldigt tempostark match. Gijon snittar nästan exakt två mål framåt på hemmaplan och har släppt in mål i fyra raka matcher på El Molinon.

Hos hemmalaget stryker vi idag mittfältarna Dani Ndi (17/1) samt Juan Muñiz (8/3). Lite problem på målvaktssidan där Alberto inte kunnat träna normalt under veckan. Förstakeepern Cuellar är tillbaka från skada men har inte spelat match på mycket länge.

sporting_180x180barcelona_200x200

Barcelona B fortsätter gå otroligt knackigt i andraligan och kommer verkligen få slåss för att hålla sig kvar i andraligan. Efter derbyvinsten mot Sabadell (4-1) i slutet på januari så har laget samlat på sig fem förluster och tre oavgjorda resultat. Det innebär att laget placerar sig under nedflyttningsstrecket just nu med tre poäng upp till Osasuna på säker mark. Det är ganska lätt att peka ut vad som inte fungerar hos laget när vi kikar på målskillnaden 40-57. Att göra 40 mål framåt på 31 omgångar är inte alls dåligt, serieledande Betis har till exempel gjort 46 mål. Men 57 insläppta är överlägset mest i segundan och det har verkligen sett bedrövligt ut på den fronten senaste tiden. 13 insläppta mål på de fem senaste omgångarna har laget, och det mot lag som inte alls har samma kapacitet som Gijon.

Hos gästerna har vi en del spelare tillbaka från landslagsuppdrag. Ondoa, Alen Halilovic, Sergi Samper, Diagne och Munir saknades mot Tenerife (2-2) och är redo för spel idag. Vi stryker anfallare Dongou som åkte på ett direkt rött kort i senaste omgången.


Gijon vill ta sig förbi Girona och då är det endast en seger som gäller i dagens match. Laget är otroligt starka hemma på El Molinon och brukar sätta upp ett bra tempo inför hemmafansen. Barcelona B är katastrofala bakåt men framåt med en anfallstrio bestående av Adama, Munir och Sandro så vågar jag inte räkna bort gästerna. Över 2.5 mål känns som ett stabilt spel och vi testar en insats strax över medel på detta.

/e@sy