La Liga är över men vi har fortfarande tre omgångar kvar i den spanska andraligan. En match på lördagen och den utspelar sig på El Molinon när Barcelona B gästar Sporting Gijon. Hemmalaget jagar en direktplats till högstaligan och då är det endast en vinst som gäller här. Öppet spel och många mål?

  • Match: Gijon – Barca B
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,69 @ unibet
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 16:00

Sporting Gijon låg länge med i absoluta toppen av tabellen och hade grepp om en direktplats till la liga, något som dom två första i segundan får. Men mot slutet av säsongen så har man visat ett ojämnt spel och det har gjort att laget ligger på en sjätteplats. Det innebär att Sporting har en playoff-plats just nu, men det saknas inte jagande lag bakom. Formstarka Alcorcon på 11:e plats ligger endast tre poäng bakom, så då förstår vi hur jämn segundan är denna säsong. Men Sporting har även chans på direktplatsen ännu och givetvis kommer man gå stenhårt för tre poäng här. Det brukar man även göra annars också på hemmaplan, vilket alltid öppnar upp matcherna. Offensiven är styrkan hos Sporting och med serbiska duon Scepovic och Lekic så är man alltid hypervassa framåt. Men defensiven är inte bra och man har bland annat släppt in fler mål än nästjumbon Girona. Med ett sådant försvarsspel så tror jag man är illa ute mot ett offensivt skickligt Barcelona B.
Hos hemmalaget stryker vi den här helgen Alex Barrera, Santi Jara och Isma Lopez som alla går skadade. Tillbaka från avstängning är dock Dejan Lekic, Alberto Lora och Guerrero som missade förra matchen mot Mirandes (1-1).

barcelona_200x200

Barcelona B har gått riktigt starkt den här säsongen och placerar sig som trea i tabellen för tillfället. Men nu blir det varken någon direktplats eller playoff för katalanerna, då man inte får ta klivet upp i högstaligan. Därför har inte laget allt för mycket att spela för, men det har man inte direkt haft under en lång tid nu. Men jag tror vi kan förvänta oss ett väldigt hungrigt bortalag i den här matchen oavsett, för det är unga killar som vill slå sig in i förstalaget, och då funkar det inte att jogga runt. Tränare Eusebio har fått bra snurr på laget den här säsongen och han förlängde även sitt kontrakt med ett år nu i dagarna. Laget studsade tillbaka på vinnarspåret förra omgången då man mosade Murcia med hela 4-0 på hemmagräs, detta efter mål från bland annat Dongou och Traore. Just dessa spelare tror jag att Sporting kommer få stora problem med, för de är kraftfulla herrar som sätter fart när spelet vänder. 54 mål på 39 matcher har laget gjort, där det är väldigt utspritt bland målskyttarna, vi har bland annat fyra spelare som står noterade för sju mål.
Hos gästerna stryker vi mittback Edgar Ie som går skadad, i övrigt har man inga större bekymmer.


Det brukar bli väldigt bra fart på El Molinon och publiken gör verkligen sitt genom att elda på hemmalaget ordentligt. Det resulterar oftast i ett väldigt offensivt Sporting Gijon som glömmer bort defensiven helt och hållet. Det kan fälla laget mot ett otroligt skickligt Barcelona B, men samtidigt så har hemmalaget en tillräckligt bra offensiv för att vinna matchen. Jag tror på öppet spel här och över 2,5 mål spelas därför med en lite högre insats.

/e@sy