Vi har en hängmatch i La Liga och ikväll är det dags att avverka den då Sporting Gijon och Barcelona drabbar samman på El Molinón. Det brukar bli bra drag på den här arenan och med två offensiva lag så tror jag vi får se en del mål här.

  • Match: Sporting – Barcelona
  • Spel: över 3,5 mål
  • Odds: 1,80 @ betsafe
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 18:30

Sporting Gijon har spelat upp sig efter en tråkig period och har nu poäng i fyra raka matcher och därmed tagit sig över nedflyttningsstrecket. Men laget har bara två poäng till godo på Las Palmas under strecket så man är fortfarande i stort poängbehov. Några poäng tror jag inte det blir idag, men Sporting Gijon på hemmaplan är alltid en svår motståndare då de spelar med riktigt mycket energi. Det brukar vara bra drag från läktarhåll och till skillnad från många andra motståndare som Barcelona möter så tror jag inte att hemmalaget kommer ställa upp i något handbollsförsvar idag. Barcelona är inget monsterlag defensivt och självfallet finns det alla möjligheter för Sporting att näta idag, trots att de saknar sin bäste målskytt Sanabria. Det blev två mål framåt mot Rayo (2-2) i senaste ligamatchen så jag tror inte man står och faller med Sanabria. Men kikar vi defensivt var det inte bra mot Rayo och det bådar inte gott mot en motståndare som Barcelona.
Förutom Sanabria stryker vi även Alvarez, Hernandez, N’Di och långtidsskadade backen Espinosa. Tunga avbräck defensivt framförallt.

Sportinggijon1barcelona_b_180x180

Barcelona stod inte för någon bländande första halva mot Celta Vigo senast, i en halvlek som slutade 1-1 efter en sen kvittering från John Guidetti på straff. Men katalanerna växlade upp ordentligt i andra halvan av matchen och kunde till slut vinna med säkra 6-1. Framåt finns det inte mycket att snacka om tycker jag, då vi har världens bästa anfallstrio i form av Neymar, Suarez och Messi som gör lite som de vill. Neymar och Messi kan göra sin gubbe när som helst och Suarez erbjuder löpningar som gör det ännu svårare för motståndarna att hantera dessa tre. Men kikar vi defensivt så tycker jag att Barcelona är darriga allt som oftast. Celta Vigo gjorde förvisso bara ett mål, från straffpunkten, men det fanns absolut bud på mer. Dessutom ska det sägas att Celta Vigo saknade flertalet nyckelspelare i anfallet. Nu är det bortaplan och med många matcher framöver så kan det bli så att Enrique pusslar om en del i backlinjen, och då är man sårbara.
Hos gästerna stryker vi långtidsskadade Rafinha och sedan väljer man att vila Sergi Roberto och Jordi Alba. Adriano eller Mathieu lär ta hand om vänsterbacken och det är helt klart sämre alternativ än Alba.


Barcelona kommer nog vinna den här matchen till slut och de kan säkerligen täcka linan helt på egen hand. Men jag tror att Sporting på hemmaplan kan överraska lite och hjälpa till med överspelet här. Vi får faktiskt gå långt tillbaka för att hitta senaste gången de gick mållösa från hemmaplan. Publiken kommer elda igång detta och sedan är det bara att invänta målen. Medelinsats!

/e@sy