Match på härliga El Molinón idag där ett pressat Sporting Gijon tar emot Athletic Bilbao som slåss om europaplatserna. Sporting har släppt in en hel del mål på slutet och mot ett kontringsskickligt Athletic Bilbao tror jag på ytterligare ett par insläppta mål här.

  • Match: Sporting – Athletic
  • Spel: Athletic över 1,5 mål
  • Odds: 1,96 @  unibet
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 18:15

Sporting Gijon har gått tungt på slutet och med endast två poäng på de fem senaste omgångarna så har laget halkat ner till en 19:e plats, med två poäng upp till säker mark. Det var ett riktigt fegt Gijon vi fick se i senaste omgången där det blev förlust på bortaplan mot Granada (0-2), och någon sådan matchbild tror jag inte på idag. Nu spelar man inför en fanatisk hemmapublik och lägger man sig på handbollsförsvar som mot Granada kommer man bli utbuade, det är jag övertygad om. Vi kommer få se ett offensivt hemmalag här som behöver en seger, och det tror jag bara gynnar gästande Athletic. Hemmalaget kommer blotta sig defensivt idag och då är det inte alls omöjligt att vi får se en liknande matchbild som hemmamatcherna mot Rayo (2-2) och Espanyol (2-4) på slutet, där chanserna verkligen haglade åt båda håll. Kikar vi till de tre senaste hemmamatcherna så har man släppt in hela nio mål, vilket säger en del.
Hos hemmalaget stryker vi idag skadade duon Espinosa och Nacho Cases. Inte heller mittfältaren Alvarez kommer till spel då han är avstängd, vilket är ett avbräck defensivt.

Sportinggijon1Athletic_200x200

Athletic Bilbao hade inget att sätta emot Real Madrid (2-4) på bortaplan för ett tag sedan och i omgången efteråt stod man för en riktigt dålig prestation i derbyt mot Sociedad (0-1). Men laget har rest sig med två raka segrar där Valencia (3-0) och Deportivo (4-1) har besegrats, så nu har baskerna ett klart grepp om den sista europaplatsen. Man har även chans att gå om Celta Vigo vid seger idag och knappa in på både Sevilla och Villarreal ovanför, så detta är en match man vill vinna. Ett offensivt hemmalag tror jag kan gynna baskerna otroligt mycket idag, då man är väldigt kontringsstarka med en formstark Aduriz i spetsen, som gjorde hat-trick mot Deportivo senast. Dessutom är Athletic otroligt starka i luftrummet och där tycker jag att Sporting väger otroligt lätt.
Hos gästerna stryker vi Williams och Ibai Gomez som går skadade. Williams är ett avbräck offensivt, men jag tycker inte det är någon fara när nu både Muniain och Raul Garcia är tillbaka med matchtempo i kroppen.


Sporting spelade som sagt otroligt defensivt mot Granada senast, men det är jag helt övertygad om att vi inte får se idag. Man spelar med stor energi hemma på El Molinón och det tror jag endast gynnar Athletic i slutändan. Sju mål på de två senaste matcherna och här tror jag vi får se ytterligare två. Tung insats!

/e@sy