Match på härliga El Molinón denna söndag där Sporting Gijon söker en seger i kampen om en direktplats till La Liga. För motståndet står bottenlaget Albacete som hittat formen på slutet med två raka segrar. Gästerna fortsätter dock släppa in mål och det hoppas jag man gör här också.

  • Match: Sporting Gijon – Albacete
  • Spel: Sporting Gijon över 1.5 mål
  • Odds: 1.82 @ betsson
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 17:00

Sporting Gijon har gått bra under säsongen och har ett betydligt jämnare lag nu än under fjolårssäsongen. Vi hittar laget på en 4:e plats i ligan med endast tre poäng upp till serieledande Las Palmas. Gijon har faktiskt bara förlorat en match under hela säsongen, en förlust som kom mot formtoppade Betis (1-2) för tre omgångar sedan. Efter förlusten studsade laget upp på vinnarspåret igen efter vinster mot Numancia (3-0) samt Ponferradina (2-0). Hemma på El Molinon är laget alltid starka och det brukar bli ett offensivt upplägg här. Albacete är inte något lag som jag tror kommer lägga sig på handbollsförsvar så det borde ge lite ytor åt hemmalaget, och då är man giftiga.

Hos hemmalaget stryker vi defensiva mittfältaren Nacho Cases (22/1) som är avstängd idag. Givetvis et avbräck då han lirat samtliga matcher, men främst defensivt. Inte heller Juan Muniz (6/2) kommer till spel. I övrigt är det samma spelare som i senaste vinstmatchen mot Ponferradina (2-0).

sporting_200x200albacete_180x180

Albacete är nykomlingar i segundan och ligger just nu under nedflyttningsstrecket på en 20:e plats. Men formen är på gång då laget samlat på sig tre vinster på de fyra senaste ligamatcherna. Men vinsterna har inte tagits mot nå tyngre gäng och det lär bli betydligt tuffare här. Albacete är ett lag som spelar en positiv fotboll och det ser vi även på målskörden som är mycket bra trots att man är ett bottenlag. Men defensivt är man inte särskilt vassa och Albacete är även det lag som släppt in flest mål i segundan så här långt. På bortagräs har man tagit en del poäng men samtidigt släppt in 25 mål på 12 bortamatcher.

Till dagens match stryker vi avstängde Jorge Díaz (16/5) samt Mario Ortiz (19/0) hos bortalaget. Två tuffa avbräck då dessa herrar är startspelare en normal dag.


Det är tufft i toppen av tabellen och Gijon kommer gå hårt för vinsten här för att haka på i kampen om en direktplats. Det brukar som sagt bli ett väldigt offensivt upplägg hemma på El Molinon och mot ett defensivt svagt Albacete tycker jag man ska ha goda chanser till två mål. Högre insats på det här spelet!

/e@sy