Match i segundan där Sporting Gijon tar emot Alaves hemma på El Molinón. Sporting Gijon har en del oavgjorda resultat i ryggsäcken och har faktiskt inte vunnit på hemmagräs det här året. Är det dags för en trepoängare inför hemmafansen nu?

  • Match: Gijon – Alaves
  • Spel: Gijon över 1,5 mål
  • Odds: 1,95 @ betsson
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Sporting Gijon har inte förlorat på sina fem senaste matcher, men trots detta så har man halkat ner till en fjärdeplats i tabellen. En av anledningarna till detta är att man kryssat i tre av dessa matcher, samtidigt så är segundan så otroligt jämn den här säsongen. Man ligger bara tre poäng bakom Eibar som toppar ligan, men försprånget till jagande lag är inte heller speciellt stort. Därför vill det till att man vinner den här typen av matcher på hemmagräs, mot lag som tillhör botten av tabellen. Men hemmaformen är inte speciellt bra hos Gijon och vi får gå tillbaka till 15:e december för att hitta lagets senaste vinst på El Molinón, då Mirandes besegrades med 3-2. Nu tycker jag inte man spelat dåligt på något sätt efter den vinsten, men man har haft lite oflyt i avgörande lägen. Hemmagräs betyder alltid full fart framåt och i senaste hemmamatchen mot Ponferradina (1-1) så visade man verkligen detta. Man tryckte verkligen på och kvitteringen av Scepovic i slutskedet av matchen var inte annat än rättvis. 17-4 i avslut mot mål säger det mesta och Gijon fick även två mål bortdömda för offside.

Defensiva mittfältaren Mandi är avstängd i dagens match, i övrigt inga större bekymmer.

gijonlekic

Serbiska anfallsparet Lekic och Scepovic sänker Alaves idag!

Alaves är nykomlingar i segundan och har väl inte direkt övertygat med drygt halva säsongen spelad. Man placerar sig på en 19:e i dagsläget och det är en plats som innebär nedflyttning vid säsongens slut. Men som jag skrev tidigare så är tabellen äckligt jämn och det är bara sju poäng upp till en playoff-plats. Laget har ändå plockat en del poäng på slutet och bland annat så har man tre raka vinster på bortagräs, vinster där man dessutom hållit tätt bakåt. Men vinsterna har plockats i lite billigare sällskap och dessutom har det inte varit några formstarka gäng man mött, så jag tar lite lätt på detta. Man lever mycket på anfallare Borja Viguera, som för tillfället toppar segundans skytteliga på hela 18 fullträffar. Den här killen är ingen speedkula direkt, men han har otroligt fina fötter och när han väl får läget så sätter han oftast bollen. Det kan dock bli lite knepigt i dagens match då Alaves saknar anfallsduon Toti (4 mål) och Velez (6 mål), som utan tvekan är startspelare en normal dag. Jag ser inte att Viguera är killen som skapar särskilt mycket på egen hand och därför tror jag att Alaves kommer få det svårt idag.

Gästerna saknar även mittback Jarosik i den här matchen. Den långa tjecken hade behövts i kampen mot Scepovic och Lekic i straffområdet, så det är givetvis ett mycket hårt avbräck.


Det är dags för Gijon att plocka en hemmavinst nu och det kommer även krävas om man ska haka på i toppen av tabellen. Nu skulle jag inte våga spela den raka ettan då Gijon har ett allt för darrigt försvar, men man kan alltid lita på att det är full fart framåt från laget. Betssonerbjuder ett fint odds på det här spelet gentemot andra bolag och vi testar en lite högre insats!

/e@sy