Trean och fyran i serien drabbar samman här. Man har 14 poäng upp till serieledarna Porto och Benfica och det känns nästan omöjligt för dessa lagen att ta in men kampen om tredjeplatsen i serien är stenhård mellan Braga och Paços Ferreira!

Sporting Braga – Paços de Ferreira
Spel: Båda lagen gör mål i matchen
Odds: 1.85 @ William Hill
Insats: 6/10
Spelstopp: 21.00

Braga ligger fyra i tabellen och har 1 poäng upp till dagens motståndare på tredjeplatsen. Formen är inget som imponerar då man har 1-1-2 som resultatrad på sina 4 senaste. Förlusterna har kommit hemma mot Benfica (1-2) och borta mot Nacional (2-3). Man vann klart hemma med 4-1 mot Vitoria Setubal och i senaste matchen spelade man 3-3 borta mot  bottenlaget Beira Mar där man hämtade upp underläge 2 gånger i matchen. Som ni ser så läcker lagets försvar extremt mycket och det talar för mitt spel här då man möter ett starkt bortalag i Paços Ferreira ikväll. Man gör även mycket mål och lagets offensiv har verkligen imponerat på slutet! Man har gjort 38 mål framåt denna säsongen och för att jämföra så har Porto och Benfica gjort 44 mål vardera så lagets offensiv imponerar rejält.

Braga är som sagt ofta inblandade i målrika matcher och på lagets 4 senaste matcher har man målskillnaden 10-9! Man gör i stort sett alltid mål i sina matcher och är nu uppe i 7 raka matcher där man gjort mål. Om man ser till hela säsongen har laget gått mållösa från 3 matcher av 17 möjliga och på hemmaplan har man bara blivit nollade en gång på sina 9 matcher och då var giganterna Porto på besök. Man släpper även in en hel del mål och man är nu uppe i 5 raka matcher där man släppt in minst 1 mål!

Paços Ferreira går riktigt starkt för dagen då man har 4 segrar och 1 förlust på sina 5 senaste matcher. Förlusten kom mot Porto på bortaplan och det är inte mycket att säga om. 2 av lagets 4 segrar är tagna på hemmaplan och båda dessa slutade 1-0 till Paços Ferreira. I den trejde och fjärde matchen körde man över jumbon i serien på bortaplan med hela 5-0 och Sporting på bortaplan med 0-1 så den offensiva kapaciteten finns absolut i laget. I den här matchen tror jag man kommer spela riktigt tight försvarsspel och försöka kontra in en boll vilket man är ruskigt vassa på!


Bragas bäste målskytt, Eder, har gjort 10 mål denna säsongen och ikväll hoppas vi på minst ett mål för hans del!

I 5 av lagens 6 senaste möten mot varandra har det slutat med att båda lagen gjort mål i matchen. Jag håller dessa lagen jämnbra med varandra så det kommer bli en mycket jämn match och förmodligen slutar den 1-1 eller liknande…