Spezia tar emot Lanciano på hemmaplan. Och det är ett formstarkt Spezia som vi har här, man har spelat väldigt övertygande tycker jag och framförallt har man skapat väldigt mycket chanser. Sen är man hemmastarka vilket jag tror blir en stor faktor här. För Lanciano är ett av seriens sämsta bortalag och man kommer bli rejält tillbaka pressade här i princip hela matchen. Spezia känns minst ett nummer för stort för Lanciano vilket vi troligen får se här.

  • Spezia – Virtus Lanciano
  • Spel: Spezia över 1.5 mål
  • Odds: 1.95 @ Unibet
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Spezia har ganska bra form med tre segrar och två oavgjorda på de fem senaste matcherna. Framförallt på hemmaplan har man visat väldigt bra form i de två senaste hemmamatcherna mot Salernitana (3-1) och Livorno (3-0). Man har skapat väldigt mycket i offensiv väg vilket banat väg för 3 mål i båda dom matcherna. matchen däremellan borta mot Perugia (0-0) förstördes av att man fick en utvisad i slutet på första halvlek och fick sen försvara till sig poängen vilket ändå är starkt gjort då just Perugia borta aldrig är någon lätt match. Men nu spelar man sin andra raka hemmamatch och eftersom man har den senaste matchen närmast på näthinnan så tycker jag det ser riktigt bra ut för Spezias del måste jag säga. Dom började bra med Di Carlo som tränare, men hade sen en kortare dipp, men nu känns dom ännu bättre än innan i princip. Och jag tror på scenariot att man går ut och bara kör på direkt från start där man till slut tuggar sönder ett Lanciano.

Vi har dock ett avbräck i offensiven när bäste målskytten Calaio är avstängd här. Men då är det ju bra att man har en anfallare att ersätta med i Piccolo som man hämtade in från just Lanciano nu i januarifönstret som var deras bäste målskytt, och som dessutom gjort fler mål än Calaio denna säsong. Men han väntar fortfarande på sitt första mål för sitt nya lag. Och varför inte göra det mot sitt gamla lag. Som vanligt brukar ju släkten vara värst, det vet vi. I övrigt så har man fler bra offensiva spelare i laget så är inte orolig att man inte gör 2 mål trots att Calaio är avstängd. I övrigt så är mittfältaren Misic avstängd, men man återfår dock Pulzetti från avstängning, som är ett bättre alternativ i mina ögon. Sen får man även tillbaka mittbacken Postigo från start.

spezia    Virtuslanciano

Virtus Lanciano ligger i botten och harvar och man behöver minst 2 poäng för att ta sig upp till säker mark. Tror dock att man kommer få svårt att nå dit, och det trots att det som sagt skiljer 2 poäng och trots att man nu har två raka segrar bakom sig. Först borta mot Vicenza (0-2) och sen hemma mot Modena (2-1). Det ska dock sägas att bortamatchen mot Vicenza var ett rån. Vicenza dominerade den matchen helt och borde gjort 2,3 mål, men Lanciano stack upp några gånger och var väldigt effektiva som dom ju kan vara ibland. Jag såg det även borta mot Avellino för ett antal omgångar sen där man var tillbaka pressade men fick in 2 bollar då också, men Avellino vände och vann med 3-2 då. Spezia har ett ganska bra försvar, men framförallt så tror jag att Lanciano kan få det jobbigt defensivt för så mycket tur man haft i några matcher nu på slutet, så mycket tur kan man inte ha i längden alltså. Borde inte gå helt enkelt. Man är inte heller något bra bortalag, faktum är att vinsten mot Vicenza var deras första bortaseger. Innan dess hade man ett bortafacit på 0-3-9 och målskillnaden 8-21.

Sen tycker jag man är lite för bra just nu, framförallt med tanke på att man tappat nämnde Piccolo till Spezia (lagets bäste målskytt). Men även ordinarie backen Mammarella och ordinarie mittfältarna Paghera och Di Cecco. Det är ändå 3 bra defensiva kuggar man tappat här. Mammarella, Paghera och Di Cecco har ju spelat i Lanciano i flera säsonger i rad och varit ordinarie. Sen stryker vi även mittfältarna Milinkovic och Ze Eduardo, där den sistnämnde är ett avbräck helt klart. Till slut måste turen ta slut och jag tror den gör det här. Åtminstone tror jag att man släpper in minst 2 mål. Sen behöver jag inte bry mig ifall man har flax och stänker in 2 bollar själv.

————————————————————————————————————————————————————-

Spezia är i bra form vilket man visat senaste matcherna. Framförallt har man visat det i de två senaste hemmamatcherna där man skapat väldigt mycket chanser och även gjort 3 mål i båda matcherna. Lanciano går lite på vatten just nu vilket känns otroligt, någon gång måste man komma ner på jorden vilket jag tror man gör här. Flera defensiva kuggar har lämnat laget vilket jag också tror är en faktor här. Samt att bäste målskytten Piccolo nu spelar i Spezia. Släkten är värst? Jag spelar Spezia över 1.5 mål till oddset 1.95. Insatsen är ganska hög. Avanti Spezia!!

/ L’orso