Serie B-match på måndagskvällen där hemmalaget Spezia är favoriter mot Salernitana. Men jag är inte så säker på att dom vinner här då dom varit ganska bleka på slutet och med bara en vinst på dom fem senaste matcherna, som dessutom kom mot ett väldigt formsvagt Pro Vercelli. Man är även ett av seriens sämsta hemmalag. Nu är visserligen inte Salernitana så bra på bortaplan, men i senaste matchen hemma mot Brescia var man riktigt bra och ser en uppåtgående form här.

  • Spezia – Salernitana
  • Spel: Salernitana +0.75 (asian handicap)
  • Odds: 1.85 @ bet365
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 20.30

Spezia har ingen bra form för tillfället och trots att man vann senast så var det ingen imponerande insats. För det första var det mot Pro Vercelli som visar usel form för dagen. För det andra så fick man hjälp med ett rött kort och sedan kunde göra 0-1 ganska direkt efter, som även blev slutresultatet. Innan den matchen hade man fyra raka matcher utan seger varav två hemmamatcher där det blev oavgjort mot jumbon Como bland annat. Och vi kan även lägga till cupmatchen hemma mot Alessandria från divisionen under, som man förlorade med 1-2. Så ni förstår ju varför jag inte tror så jättemycket på Spezia här. Och är ni inte övertygade än så kan jag ju berätta att man är ett av de sämre lagen på hemmaplan denna säsong med ett facit på 4-5-2 och målskillnaden 8-8. Med andra ord tror jag man kan få det lite knivigt när man nu möter ett Salernitana som känns ha en uppåtgående form. Jag kan tycka att man inte haft en så bra januari-mercato heller, att man breddat i anfallet känns lite konstigt då man ändå hade 2-3 bra spelare där. Nja säger jag.

Man saknar ordinarie backen Martic, sen även mittfältarna Pulzetti och Acampora samt anfallaren Nene. Men det är framförallt Martic som saknas här.

spezia  Salernitana

Salernitana har inte haft någon vidare form på ett bra tag, man är heller inget bra bortalag med 0-6-6 och målskillnaden 9-19. Så varför skulle jag tro på Salernitana här idag då? Ja i en hel del matcher på slutet har man haft problem med skador och avstängningar som stört laget helt klart. Nu i januari har skadeläget blivit allt bättre, och man har dessutom inga avstängningar i nuläget.

Lägg även till det faktum att man plockat in några nyförvärv som i senaste matchen gjorde ganska bra avtryck, då pratar jag framförallt om Antonio Zito från Avellino som var överallt på plan i senaste matchen och känns supernyttig för detta Salernitana. Även rutinerade backen Luca Ceccarelli känns som en boost för försvaret. Sen har man plockat in lite mer offensiva spelare så som Ronaldo Pompeu da Silva och Chris Oikonomidis som känns intressanta. Alla dessa jag rabblat upp fanns med senast när man vann på ett imponerande sett över playoff-kandidaten Brescia med 3-0 på hemmaplan. Känns som att laget har fått ett litet lyft med alla nyförvärv och tillsammans med att det ser bättre ut på skadefronten så tror jag nog att man kan ta en del poäng här framöver.

Här saknar man i princip bara mittbacken Raffaele Schiavi, som är en startspelare, i alla fall i det Salernitana innan januarifönstret då man hade stora problem. Nu känns det inte som att han hade varit lika viktig. Men ja ett avbräck ändå såklart. Sen är det några frågetecken på några spelare men ser man till den tilltänkta startelvan så är den nog så bra för att få med sig poäng härifrån kan jag tycka.

—————————————————————————————————————————————————————-

Spezia har haft svårt att avgöra matcher på hemmaplan. Man har inte heller någon jätteform just nu. och tycker det skriker kryss lång väg här. Salernitana kommer ta en del poäng här framöver, då jag tycker senaste matchen mot Brescia med flera nyförvärv gav positiva besked. Skadeläget ser dessutom mycket bättre ut än tidigare då man hade flera spelare borta. Har svårt att se Salernitana förlora här, och när vi då får halva insatsen tillbaka ifall dom nu skulle förlora så ser jag stort värde i dagens spel. Jag spelar Salernitana +0.75 (asian) till oddset 1.85. Insatsen blir strax över medel. Kämpa!!

/ L’orso