Spezia tar emot jumbon Como och här ska såklart Spezia ha toppchans att vinna. Man har sett riktigt bra ut på slutet nu. Senast borta mot Brescia trodde jag man skulle vara ofokuserade efter att ha slagit ut Roma på förlängning i cupen bara några dagar innan, men man såg helt klart bättre ut än jag trodde. Nu möter man Como som gör det bra på hemmaplan, utan att få några resultat med sig, men på bortaplan är man inte alls bra.

  • Spezia – Como
  • Spel: Spezia -0.75 (asian handicap)
  • Odds: 1.825 @ bet365
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Spezia kommer från 1-1 borta mot Brescia där man gjorde det bra och tog ledningen tidigt i matchen, för att sen försvara sig när Brescia pressade på tills man gjorde 1-1. Då kom Spezia tillbaka in i matchen och hade lägen att avgöra. Innan dess slog man ju ut självaste Roma på bortaplan i cupen vilket var en stor skräll såklart. Faktum är att Spezia bytte tränare i slutet på november till Domenico Di Carlo, och sen dess har laget gått riktigt bra. Man förlorade visserligen i Di Carlos debutmatch hemma mot Crotone, men den dominerade man och förlorade oturligt med 0-1. Men sen dess har man 3 vinster och 2 oavgjorda i ligan samt utslagningen av Roma i cupen på kontot. Och där segrarna kommit på hemmaplan vilket såklart har betydande idag då man återigen har hemmaplan. Denna gång möter man Como som ligger sist och jag tror ju bara att man vinner här.

Skadeläget har ljusnat rejält på slutet där man fått tillbaka en del spelare titt som tätt. Man har dock skador på Zoran Kvrzic och även Migeul De las Cuevas sen långt tillbaka. Det finns inga avstängda till denna match så vi lär få se en stark startelva. Och i den formen man har just nu så tror jag man vinner bekvämt.

spezia    Como

Como kommer från 3 raka förluster och man har inte vunnit sen den 28e september, det vill säga 14 raka utan vinst. Så formen är ganska dålig här. Det ska dock sägas att på hemmaplan har man skapat en del chanser och på så sätt kanske förtjänar några poäng mer där, men på bortaplan har det sett ganska dåligt ut, speciellt i senaste bortamatchen mot Ternana där man torska med 4-0 och där defensiven havererade fullständigt. Nästan pinsamt var det. Och tror till och med denna match kommer bli ännu svårare att ta poäng i, kanske inte att man förlorar med så stora siffror men att man kommer bli dominerade spelmässigt framförallt. Lite så det sett ut i många bortamatcher denna säsong. Sen att Spezia hittat har ett bättre lag är det ju inget snack om, dessutom har ju Spezia hittat en riktigt bra form vilket Como fortfarande försöker hitta, om dom ens hittar den. Man ligger ju 10 poäng ifrån kvalstrecket, och det ser bara ut att bli värre och värre för varje omgång.

I bortalaget så stryker vi de ordinarie backarna Pol Garcia Tena, Martin Borghese och Antonio GIosa. Men även ordinarie mittfältaren Alessandro Sbaffo samt långtidsskadade mittfältaren Alessio Cristiani. Till sist även anfallaren Federico Gerardi. Många tunga avbräck här som Como inte borde klara av att ersätta.

———————————————————————————————————————————————————

Spezia har hittat romen rejält nu senaste matcher, där man slog ut Roma i cupen bland annat. På hemmaplan har man 3 raka segrar och nye tränaren Di Carlo har verkligen fått fart på detta lag. Man är i grunden betydligt bättre än Como dessutom. Apropå Como så har dom 3 raka torsk och 14 utan vinst. Formen är allt annat än bra med andra ord. Sen gör man betydligt sämre matcher på resande fot än till exempel på hemmaplan. Tycker inte att det är mycket som talar för poäng för Como som ligger tvärsist och har en del ordinarie spelare som saknas. Jag spelar Spezia -0.75 (asian handicap) till oddset 1.825. Insatsen är strax över medel. Jobbba!!

/ L’orso