Vi har två formstarka lag som möts när Spezia tar emot Cesena. Tror detta skulle kunna bli en målrik historia, framförallt då Spezia just på hemmaplan den senaste tiden varit väldigt bra offensivt och skapat massor av lägen, men även släppt in en och annan boll. Cesena ska dock inte underskattas här. Man ligger före Spezia i tabellen och med bra form och en del vassa spelare så tror jag nog man kan göra mål här. Tror helt enkelt på mål här.

  • Spezia – Cesena
  • Spel: Spezia över 1.5 mål
  • Odds: 2.48 @ Unibet
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 20.30

Spezia kommer från en finfin seger borta mot Ternana med 2-1 vilket är starkt gjort. Därmed fortsätter man på den form man nu har, där man vunnit 5 och spelat oavgjort 1 gång i de 6 senaste matcherna. Man har dessutom 3 raka hemmasegrar med 3-1, 3-0 och 2-0 vilket känns helt logiskt med tanke på hur bra man spelat på hemmaplan sista tiden. Offensiven har sett riktigt bra ut och 2-0 senast mot Lanciano var nog snarare i underkant då det brändes massvis med chanser i den matchen. Här tror jag man bara fortsätter ösa på. Man möter ett bättre lag än senaste matcherna, men samtidigt är dom ett hyfsat dåliga bortalag. Vi kan nog få se en del mål i matchen.

Vi stryker anfallaren Situm (3 mål) här vilket är ett avbräck, dock får vi tillbaka anfallaren Calaio (6 mål) som är ett stort plus. Och offensiven ser fortsatt bra ut vill jag påstå. I övrigt så stryker vi mittfältaren Canadija och backen Martic. Defensiva avbräck. och man får tillbaka mittfältaren Kvrzic.

spezia    cesena

Cesena har även dom bra form och man kommer från en imponerande seger hemma mot serieledaren Cagliari 2-0, där Cagliari missade straff vidd ställning 0-0 som såklart kunde ändrat hela matchen och slutresultatet så lite tur hade man nog ändå. Sen är det ju så att man är väldigt bra på hemmaplan men inte lika bra på bortaplan vilket är ganska tydligt ifall man kollar hemma- och bortatabellen. Hemma har man 12-1-2 medan man har 1-6-6 på bortaplan. Och att möta Spezia i detta läget när dom varit så väldigt bra på slutet kan nog bli en tuff nöt skulle jag gissa. Man har 12 raka matcher utan seger på bortaplan och man har släppt in mål i 9 av dessa. Minst 2 mål i 5 matcher. Tror vi kan få se en svängig match här där Spezia är dom som kommer skapa de flesta lägena. Cesena vann höstmötet med hela 5-1 så räkna dessutom med att Spezia är revanschsugna här.

Vi stryker anfallarna Garritano och Succi, annars har man ett komplett lag. Så inget mer att säga om där direkt.

——————————————————————————————————————————————————————

Spezia har kanonform och på hemmaplan har man spelat riktigt bra med en frejdig offensiv. jag tror man bara fortsätter på samma bana nu när självförtroendet är på topp med 5 segrar och 1 oavgjord på de 6 senaste. Cesena är ju dock inget dåligt lag, men man är ett ganska så tydligt bra hemmalag och inte alls lika bra på bortaplan. Tror man kommer få det ganska tufft här trots att man ligger 3 poäng före i tabellen. Jag spelar Spezia över 1.5 mål till oddset 2.48. Insatsen hamnar på medel. Avanti Spezia!

/ L’orso