Äntligen är en av de största händelserna under detta 2014 här. De olympiska spelen i Sotji är redan i full gång, men den stora höjdpunkten enligt mig drar igång onsdag den 12 februari. Dagen efter gör hemmanationen Ryssland sin första match och till just Ryssland har jag hittat ett H2H-spel mellan två av världens bästa spelare.

  • Match: Ovechkin – Malkin
  • Speltips:  Malkin att göra flest poäng under turneringen
  • Odds: 2.10 @ Unibet
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 13/2, 13.30

Alexander Ovechkin är en en av världens bästa spelare på sin position där hans skott är hans stora styrka. Den här säsongen har han varit riktigt bra och leder också målligan helt överlägset på sina 40 kassar på 55 matcher. Tvåa i den kategorin är Phil Kessel på 31. Ovechkin är en spelare som har ett otroligt bra skott och använder det också väl. Han skjuter klart mest i ligan, men det innebär också att en del assists uteblir. Det är ganska självklart att han kommer bli en viktig kugge för sitt Ryssland. Han har mer eller mindre under hela säsongen fått mackor från sin svenske partner Nicklas Bäckström och han kommer säkert få en liknande roll i Ryssland. Det som jag ser som negativt om man jämför med Malkin är att Ovechkin i princip bara gör mål. Det är det han får betalt för och det skulle förvåna mig om han får någon annan roll i Ryssland. Mål kommer han göra, men min känsla är att han kommer falla på antal assist.

geno-with-gold-medal-600x400

Evgeni Malkin är också han en av världens bästa spelare på sin position. När han är på spelhumör så är det inte många som rår på denna kille. Malkin är en spelare som både kan göra och spela fram till mål. Det är därför jag kommer gå på just Malkin i detta spel. En av de spelare som ryssarna kommer bygga sitt spel runt är Malkin. Han kommer ha mycket puck och en av de som kommer ha mest speltid. Malkin har denna säsong gjort 58 poäng, två mindre än Ovechkin, men samtidigt ska vi komma ihåg att Malkin spelat åtta matcher mindre än sin motståndare. Jag förstår inte oddsen när de sitter som de sitter. Ovechkin är alltid den som ska göra målen och han spelar sällan fram pucken om man jämför hur många gånger han skjuter själv. Enligt mig är Malkin en mer komplett spelare än vad Ovechkin är och därför tycker jag också han ska ha fin chans att göra fler poäng än Ovechkin. Den senaste stora turneringen Malkin deltog i var VM 2011-12, ett mäserskap som han fullständigt dominerade. Han vann totalt åtta utmärkelser i turneringen och förde också laget till guld. Jag förväntar mig att han kommer fortsätta vara så bra i OS som han varit under hela säsongen i NHL.


Malkin är mer komplett än Ovechkin. Jag räknar med att man bygger sitt spel runt Malkin och det är större chans att göra en assist än det är att göra mål. Malkin är både målskytt och playmaker medans Ovechkin bygger hela sitt spel på att avlossa sin bössa. Min känsla är att Malkin kommer vara inblandad i mycket framåt och då har han även god chans att få med sig en del poäng. Mitt spel blir Malkin att göra fler poäng än Ovechkin under turneringen till oddset 2.10. Insatsen blir 7 units och spelas hos Unibet.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden