Minnesotas lag ser riktigt intressant ut på pappret och jag tror man kan göra sin bästa säsong på länge. Att man inte sedan går hela vägen iår tror jag inte, men man har ett lag som kan utvecklas till ett av de bästa under kommande säsonger. I Wilds lag hittar vi unge supertalangen Mikael Granlund.

  • Mikael Granlund antal poäng – Exkl. slutspel
  • Speltips: Mikael Granlund över 29.5 poäng
  • Odds: 1.90 @ Betsson
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 19/1, 21.10

Minnesota har fått ett riktigt bra lag. Man har gjort kanske två av sommarens största och bästa värvningar, Ryan Suter och Zach Parise. Dessutom finns redan spelare som Mikko Koivu, Dany Heatley och målvakten Niklas Bäckström om han får vara frisk. Jag ska däremot inrikta mig på en av kanske världens största talanger på forwardssidan, Mikael Granlund från Finland.

Mikael Granlund är en av de klart bästa spelarna som har kommit till NHL på senare tid om man tittar på hans ålder och jag hoppas verkligen att han tar chansen och visar det direkt. Han har genom alla sina år varit en god poängmakare och han har visat fram fötterna i såväl SM-liiga, finska landslaget och junior-VM. Han är född 1992 och har varit en av HIFKs absolut viktigaste spelare under de tre säsonger han har spelat i SM-liiga. Han har på sina tre säsonger producerat en poäng i snitt vilket får ses som grymt bra med tanke på hans ålder. Granlund har en fantastisk teknik, ett spelsinne som få spelare har i den åldern och under sista säsongen har han också förbättrat sitt skott rejält. Han startade den här säsongen i farmarlaget Houston Aeros och har redan nu visat att kan spela på liten rink också. På 21 matcher har det hunnit bli 22 poäng och han lär bara bli bättre och bättre ju mer han kommer in i det. Han väntas få en ledande roll i andra femman i Minnesota och en hel del tid i den andra powerplaykedjan som han kommer få styra. Han står lite i skymundan av förstafemman med Mikko Koivu-Zach Parise-Dany Heatley, men förväntas ändå starta med två bra ytterforwards. Devin Setuguchi är en god målskytt och Matt Cullen är en ganska allround center som dessutom kan producera litegrann framåt, och i det här fallet förmodligen får kliva ut på en kant till förmån för Granlund. Cullen kommer förmodligen få tillbringa mer tid i offensiv zon iår med tanke på att man har Granlund vid sin sida. Sen ska jag säga att kedjorna är ju definitivt inte spikade och Granlund kan mycket väl få Heatley eller Parise bredvid sig. Att han kommer få en roll i de två första femmorna känns givet. Han har dessutom gjort stor succé på Minnesotas camp under veckan och han är en riktig straffspecialist vilket gör att han lär få chansen att avgöra matcherna under straffläggning. Här är lite godbitar med honom från tuben.

Målet i VM-semifinalen mot Ryssland, straffar, highlights från förra säsongen

Det här är absolut en av NHLs framtida största stjärnor. Får han bara hålla sig skadefri så kommer han göra stor nytta i pånyttfödda Minnesota. Det förvånar mig inte alls om han i slutet av säsongen tilldelas Calder Memorial Trophy som står för ligans mest framträdande rookie. Jag lägger 3 units på att han gör över 29.5 poäng till oddset 1.90. Lägger också 0.5 units på att han vinner årets rookie, Calder Memorial Trophy. Båda spelen finns hos betsson.

3 units – Över 29.5 poäng (1.90)
0.5 units – Calder Memorial Trophy (16.50)

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden