Jag har även hittat ett intressant spel mellan två av våra unga svenska stjärnor borta i NHL. det handlar om Colorados Gabriel Landeskog och Washingtons Marcus Johansson. En av dom kommer dock ha en mycket mer framträdande roll.

  • Att göra flest poäng under grundserien, Gabriel Landeskog – Marcus Johansson
  • Speltips: Gabriel Landeskog
  • Odds: 1.56 @ Betsson
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 19/1, 21.10

Gabriel Landeskog har inför detta år blivit vald som kapten för Colorado Avalanche och han är den som ska föra laget denna säsong. Kaptensrollen är inte ovan för honom heller så han bör kunna fixa det ganska bra. Tittar man på Colorados lag så är finns det ett par spelare som sticker ut. Landeskog är definitivt en av dem. Han spelade under grundserien förra året alla matcher och var en av Avalanches viktigaste spelare. Han gjorde 52 poäng på sina 82 mtcher, och det var bara hans första säsong i NHL. Grabben har en lysande framtid och Colorado visar redan nu att man tror på honom genom att sätta ett C på bröstet trots såpass ung ålder. Han kommer få mycket speltid i både boxplay och powerplay. Han har ett vasst skott, känsliga handleder, och spelar ett mycket fysiskt och rivigt spel. Att Gabriel hamnar under förra årets poängsnitt tror jag absolut inte på. Han kommer inte göra lika mycket poäng med tanke på att det är en kortare säsong, men jag tror garanterat att han utökar sitt poängsnitt. Han kommer ha en ledande offensiv roll i Colorado. Landeskog har under hösten spelat med Djurgården.

Marcus Johansson spelar i ett lag som till det här året har väldigt många skickliga forwards. Förra året  gjorde han 46 poäng och jämför man med året innan så tog han ett stort steg framåt i utvecklingen. Han har ett bra spelsinne och en grym skridskoåkning och kommer fortsätta sin utveckling uppåt detta år. Problemet för Marcus är att han spelar i ett lag som just nu har ett gäng skickliga forwards, vilket de även hade förra säsongen.  Då fick han till exempel spela med Ovechkin under stor del av säsongen när våran andra svenska stjärna Nicklas Bäckström gick skadad under halva säsongen. Just Bäckström lär vara den spelare som petar bort Marcus Johansson i de avgörande lägena då Bäckis har spelat tillsammans med Ovechkin nu under hösten.  Washingtons lag har dessutom ett överflöd av duktiga centrar, vilket förmodligen gör att Marcus får inta en ytterforwardsplats istället. Något han inte är helt ovan med. Jag har svårt att se att de placerar honom före både Nicklas Bäckström och nye Mike Ribeiro, utan använder han förmodligen på en kant istället. Han lär få mindre istid i det offensiva än han fick förra säsongen och därför känns detta spel bra.

Både Landeskog och Johansson kommer producera en hel del poäng, men i och med att Landeskog kommer ha en grymt stor roll i sitt lag och dessutom är en bättre hockeyspelare än vad Marcus är, så tar jag Gabriel att producera fler poäng än Marcus Johansson. Landeskog kommer spela i alla viktiga lägen medans Marcus kanske får se sig ”petad” i de viktigaste situationerna. Betsson erbjuder ett ganska tråkigt odds, men vi hugger på det med en relativt hög insats med tanke på förutsättningarna.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden