Har hittat ytterliggare ett långtidsspel att hålla ögonen på för den som vill. Det handlar om vem som gör flest poäng under grundserien mellan Anze Kopitar och Martin St Louis. Det blir en hård och jämn duell där jag tror underdogen vinner i denna match.

  • Att göra flest poäng under grundserien, Anze Kopitar – Martin St Louis
  • Speltips: Martin St Louis
  • Odds: 1.96 @ Betsson
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 19/1, 21.10

Anze Kopitar spelar i regerande mästarna Los Angeles och har dessutom inlett säsongen upp i Mora med att stänkt in en hel del poäng. Nu ska jag inte sitta och snacka bort Kopitar som någon dålig spelare för han är trots allt av de mest kompletta centrarna i hela NHL. Däremot så är han ingen Sidney Crosby som sprutar in poäng. Självklart gör han massa poäng, men det gör hans motståndare St Louis också. Kopitar spelar i ett lag som under de två senaste säsongerna har haft en del problem med målskyttet. I grundserien gjorde man till exempel bara 196 mål vilket inte skrämmer motståndarna. Däremot visade man upp en stabilitet bakåt och det vann man mycket på. Kopitar gjorde förra säsongen 76 poäng och året innan 73 poäng, vilket som sagt inte är fy skam. Men laget har ett ganska jämnt lag och många som kan göra poäng. Kopitar gör ett grymt jobb i defensiven också, vilket hejdar hans poängskörd framåt litegrann. Att Kopitar just nu dras med en knäskada och kanske missar inledningen på säsongen är självklart positivt för våran sida.

Martin St Louis är en god poängmakare han med, men till skillnad från Kopitar så spelar han i ett lag som inte tänker defensivt utan kör järnet framåt. Dessutom heter Tampas bäste målskytt och Martin St Louis kedjekompanjon Steven Stamkos vilket gör att det trillar in både första- och andra-assist. Förra säsongen gjorde han 74 poäng på 77 matcher, men då var Tampa bedrövliga också. Till den här säsongen ser man något bättre ut. Året innan gjorde St Louis 99 poäng på 82 matcher. Grejen är att när Stamkos och St Louis kedja är inne så är man oftast fast i anfallszon och tänker för det mesta aldrig bakåt. När man spelar powerplay så spelar dessa två oftast mer eller mindre nästan ett helt powerplay. St Louis matar passningar på bortre där Stamkos står och bombar in mot kassen. Man kan säga att det mesta handlar om två spelare i Tampa. Dessutom har Martin St Louis varit lite av en ”late bloomer” då han faktiskt varit som bäst under sina 5-6 sista år i NHL. Då är han ändå 37 nu. Gubben har krut i benen fortfarande. Snabb som få, har ett spelsinne som en gud och dessutom en sniper bredvid sig.

Tampa har ett offensivt lag och gör fler mål än Kings. I vilket fall har dem gjort de och jag tror också man gör det iår pågrund av Stamkos och St Louis. Inte för att vara taskig nu, men man kan ju alltid hoppas att Kopitar har värre problem än de gått ut med och kanske missar en 10-12 matcher. Då kan vi räkna hem det här spelet. Totalt genom åren har St Louis ett lite bättre poängsnitt än vad Kopitar har. Jag går in med medellåg insats på detta spel till 1.96 hos betsson.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden