Spelomgång nummer två i grupp G och en match på Luzhniki Stadion i Moskva mellan ryska Spartak och skotska Celtic. Båda lagen jagar värdefulla poäng inför fortsättningen och om jag skulle utgå från lagens premiärer samt kval in till turneringen, så måste jag ändå ta ställning för det ena laget. Notera tiden för spelstoppet.

  • Match: Spartak Moskva – Celtic
  • Spel: Spartak Moskva över 1,5 mål
  • Odds: 1,70 @ Expekt
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 18.00

Matchen spelas alltså inte under den ordinarie Champions League-tiden (20.45 svensk tid) i och med att matcherna, i vanlig ordning, liras något tidigare när det kommer till spel på kylslaget, rysk mark.

Celtic, som klev in i kalaset som stor underdog, inledde sitt gruppspel med en mållös match mot Benfica hemma på Parkhead. Spartak Moskva däremot fick tuffast möjliga inledning med Barcelona på Camp Nou, där man faktiskt hade en poäng långt in i matchen och de katalanska giganterna skakades om rejält. Svårt att säga vad det gör inför det här mötet då vi kommer få se en helt annan matchbild här. Den här matchen får ses som en tung nyckelmatch för ryssarnas del och om man ska ha någon chans på vidare avancemang så måste man slå det svagaste laget på sin hemmaplan.

Sett till skador/avstängningar så har ryssarna några osäkra kort, så som den duktige Dykan som saknas i målet. Wellington, Romulo och Parshivlyuk saknas bland utespelarna. Hos Celtic så är managern Neil Lennon fortfarande lite osäker på hur backlinjen ska formeras upp då bl.a. högerbacken Matthews är tveksam till start. Ur svenskt intresse så kommer Kim Källström starta på mitten i Spartak. Mikael Lustig kan starta i mittlåset för Celtis del.

Statistiskt sett en klurig match om man ser till hur respektive lag har skött sig på den här nivån. Spartak brukar ha svårt att vinna på hemmaplan, (eller överhuvudtaget) under själva gruppspelet medan skottarna, traditionellt sett, brukar få det ruskigt tufft på resande fot. Skulle man sedan jämföra de bitarna så har Moskva-laget under en majoritet av dess matcher stött på svårare motstånd än det man går upp mot ikväll…

Money talks och rysk fotboll är på frammarsch. Detsamma kan man inte säga om den skotska diton, där stormakterna Celtic och Rangers (nedflyttat i seriesystemet pga ekonomiska problem) inte är lika starka som förr. Spartak stod för en bra prestation när man skickade ut turkiska Fenerbahce i den sista kvalomgången medan Celtic, trots bra resultat, faktiskt fick brottas ganska hårt med svenska Helsingborg.

De grönvita från Glasgow var det enda laget i turneringen som misslyckades med att få till ett avslut på mål i den första omgången och jag tror att man kommer få det väldigt svårt att göra något vettigt i detta gruppspel. Grundkapaciteten ska vara högre hos hemmalaget och här borde man kunna fixa en del chanser framåt.

Jag föredrar att spela lag/överspel före 1×2. För er som hellre spelar på den sistnämnda varianten så finns den raka ettan till 1,55.

/Puyol