Två gruppspelsomgångar kvar av Champions League och det är ett pressat Spartak Moskva som tar emot Barcelona hemma i ett kylslaget Ryssland. Man måste gå för tre poäng här och det öppnar för mitt spel i matchen.

  • Match: Spartak – Barcelona
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 1,83 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Spartak Moskva ligger just nu sist i den här gruppen med endast tre inspelade poäng på kontot. Detta innebär att man behöver två vinster för att drömmen om fortsatt spel ska leva vidare. Jag är väldigt tveksam till att man kommer fixa det här men man måste iallafall ge det en chans och sätta allt på ett kort i den här matchen. Vi snackar kyla och konstgräs denna match och det är givetvis två saker som ryssarna är vana vid. Kikar vi på hemmamatcherna man spelat i CL så har vi 2-3 mot Celtic och 2-1 mot Benfica, så man har visat att man både kan göra mål och släppa till bakåt. Man gjorde även två mål på Camp Nou senast dessa lag möttes så jag tror inte man har en överdriven respekt för Barcelona.

Saknas i hemmalaget på grund av skada gör Romulo, Rebrov och Bylyaletdínov. Man saknar även mittback Pareja som är avstängd.

Puyol är tillbaka efter skada.

Barcelona säkrar vidare spel vid en vinst i Ryssland och man vill nog gärna slippa svettas allt för mycket i den sista omgången. Spelet i Champions League har väl inte direkt varit imponerande och laget har släppt in en hel del mål i sina matcher för att vara Barcelona. Två insläppte mot Celtic senast och det är framförallt på fasta situationer som Barcelona visat en enorm svaghet. Inte heller Valdes har varit någon fantom i målet och han har inte alls gått att känna igen. Nu har förvisso Barcelona fått tillbaka både Puyol och Pique från skador men jag tycker fortfarande försvaret är väldigt bräckligt tills dessa herrar kommit i ordentlig form.

Barcelona reser med en ruskigt stark trupp och saknar endast Marc Bartra.


Ett hemmalag som måste storma framåt öppnar verkligen upp den här matchen tycker jag. Med det svajiga försvarsspel Barcelona visat upp denna säsong så tycker jag det finns goda chanser för ryssarna att trycka in en boll, sedan är det ju självskrivet att Barcelona gör mål med den samling offensiva spelare man har.

/e@sy