CHL drar igång igen efter ett längre uppehåll. Nu är det dags för slutspel där matcherna kommer avgöras i bäst av två. Reglerna är klara. Vinner ett lag båda matcherna eller ena och har kryss vid fulltid är laget vidare. Tar lagen en varsin seger så är det målskillnad som avgör, där mål på bortaplan som på hemmaplan väger lika mycket. Vid lika målskillnad kan vi vänta oss tio minuters förlängning för sedan straffläggning om det inte är avgjort.

  • Match: Sparta Prague – Linköping
  • Serie: CHL
  • Speltips: Över 5,5 mål
  • Odds: 2,30 @ bet365 
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 4/11, 18:00

Sparta Prague vann sin CHL grupp före svensklaget Växjö. Trots att lagen hade samma poäng så vann Sparta Prague gruppen tack vare att laget gick något längre i sitt slutspel än vad Växjö gjorde.
Sparta Prague imponerade i gruppspelet och förlorade endast en match under ordinarie tid, annars tog laget fyra segrar och förlorade två.
Målskyttet var det verkligen inget fel på då laget gjorde tjugofem mål under gruppspelets sex matcher, vilket var tredje bäst bland samtliga lag.

Det har ju spelats ligahockey sen gruppspelet tog slut. I den tjeckiska ligan har det gått bra för Sparta Prague. Laget har efter arton spelade matcher trettiofem poäng och ligger på en tredje plats i ligan. Noterbart är att Sparta Prague är det lag som har gjort flest mål i den inhemska ligan. Sextio stycken blir ett snitt på 3,33 mål framåt per match.

På hemmaplan så öser verkligen Sparta Prague på. Vilket resulterar i både en del mål framåt som bakåt. Med nio hemmamatcher spelade så har laget en målskillnad på 29-23. Vilket ger ett snitt på 5,77 mål per match.

I Sparta Prague finner vi Sverige och Linköpingsbekantingarna Rastislav Stana och Jaroslav Hlinka som båda har ett gäng säsonger bakom sig i Sverige.

sparta prague V.S Linköpings-HC

Linköping vann även dom sin grupp i CHL. Med fjorton poäng efter fem matcher så hade Linköping redan säkrat seriesegern och laget behövde inte vinna den sista gruppspelsmatchen. Vilket laget inte heller gjorde utan föll med 1-2 på hemmaplan mot grupptvåan TPS Åbo.
Linköping hade annars ett stabilt gruppspel och kammade hem fem segrar och förlorade endast en match och hade en målskillnad på 20-10.

I väntan på slutspelet i CHL har laget spelat en drös med matcher i SHL. Där har det gått lite upp och ner. Framförallt på bortaplan där spelet inte fungerar fullt ut och laget har fem raka bortaförluster. Men efter arton spelade omgångar så har Linköping kammat ihop tjugoåtta poäng och ligger på en femte plats i tabellen.
Med femtiotvå mål framåt är Linköping SHL’s fjärde målfarligaste lag och snittar 2,88 mål per match.

Bortaspelet är däremot ingen succé. Trots att laget i CHL tog åtta av möjliga nio poäng och vann samtliga bortamatcher så fungerar inte bortaspelet i Sverige. Laget är tionde bästa bortalag och spelar överlägset dom målrikaste matcherna i ligan. Med en målskillnad på 25-35 snittar Linköping sina bortamatcher på höga 6,66 mål per match.

Linköping kommer till spel utan: Jonas Almtorp, Broc Little och Magnus Johansson. Men återfår Mark Matheson efter tids skadefrånvaro.

Två offensivt starka lag.
Men även två lag som svajar en del på defensiven. Med Sparta Prague på den enda sidan som det målfarligaste laget i Tjeckien och var det tredje målfarligaste laget i CHL gruppspelet mot Linköping på andra sidan som nästintill är lika starka på att göra mål. Vi bör alltså kunna få se lite mål!
Linköping är det lag som släpper in överlägset flest mål på bortaplan i Sverige och lagets bortaspel skrämmer inte många. Men nu är det dags för slutspel i CHL och där är det bara tuta och köra. Inga förluster eller missade poäng räknas nu.
Matcherna avgörs redan efter två försök, en hemma och en bortamatch. Inga bortamål räknas så det gäller att vara med direkt och inte låta motståndarna få köra över en.
Detta sägs på Linköping’s hemsida ” Eftersom att det bara är mål som räknas så är det viktigt, att oavsett ställning i matchen, spela för att göra mål framåt och inte släppa in några, så att man inte släpper iväg matchen om man är på väg att förlora.”

Med två lag som vet hur mål ska göras och verkligen kan göra mål. Möts i en match där utgången av slutresultatet är otroligt viktigt.
Sen att vi får osannolika 2,30 på över 5,5 mål måste synas med lagens sett att spela hockeymatcher på och jag tror knappast att Sparta Prague kommer hålla igen på tyglarna inför en entusiastisk hemmapublik. Där laget verkligen spelar anfall ÄR bästa försvar.
Mitt spel blir över 5,5 mål till 2,30 hos bet365