Den gula ubåten Villarreal har tagit sig till Tjeckien för ett returmöte med Sparta Prag. Spanjorerna har 2-1 att gå på från första mötet och det innebär att hemmalaget måste släppa loss här och blotta sin defensiv. Det tror jag passar Villarreal utmärkt som var det klart bättre laget i första mötet.

  • Match: Sparta Prag – Villarreal
  • Spel: Villarreal över 1,5 mål
  • Odds: 2,00 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 21:05

Sparta Prag har gjort det otroligt bra som tagit sig så här långt i turneringen med tanke på att man inte ha den mest namnkunniga truppen. Det var nog många som trodde att det var tack och hej i förra mötet mot Lazio då tjeckerna åkte till Italien med ett 1-1 resultat i ryggen. Lazio var det klart bättre laget i det mötet, men Sparta Prag var otroligt effektiva och kunde ta en mycket stark 3-0 seger till slut. Lite samma visa var det på spansk mark där Villarreal var det klart bättre laget, men det blev ”bara” 2-1 till den gula ubåten till slut. Men nu är det Sparta Prag som måste framåt och jag tror att modigt hemmalag kan bli otroligt hårt straffade här. Bjuder man ett skickligt Villarreal med en Bakambu i spetsen på ytor så kan det gå undan när spelet vänder.
Dessutom brottas hemmalaget med defensiva bekymmer då både Brabec och Costa är avstängda här, vilket är två tunga avbräck. Förutom dessa två stryker vi även Zahustel, Holek, Mazuch och Jiráček.

Villarreal har ett ordentligt grepp om den sista CL-platsen i La Liga och det är en stor fördel när det nu börjar närma sig slutet av Europa League. Man hade råd att vila lite nyckelspelare i förra helgens ligamatch mot Getafe (2-0) och vi kan nog räkna med att Marcelino trycker ut det bästa han har här. Det känns ganska givet att Bakambu och Soldado startar på topp och med Suarez samt Castillejo bakom sig har Villarreal spelare som kan sätta fart i kontringarna, vilket jag tror är nyckel till avancemang idag. Som jag redan nämnt var Villarreal det klart bättre laget på El Madrigal förra veckan och jag tror man skapar minst lika många chanser idag mot ett hemmalag som måste chansa lite.
Hos gästerna stryker vi försvarsspelarna Musacchio och Bonera. Inga avbräck offensivt!


Sparta Prag måste som sagt röra sig framåt idag och det tror jag inte är något bra vapen mot ett kontringsskickligt Villarreal. Det var klasskillnad i första mötet trots bara 2-1 och jag tror vi får se klasskillnad även idag. En medelinsats åker därför in på Villarreal över 1,5 mål.

/e@sy