Europa League ikväll och Athletic Bilbao reser till Tjeckien för att ta sig an Sparta Prag i den andra omgången. Tycker det lutar över kraftigt åt ena laget här och mitt spel blir därför givet. Haka på!

  • Match: Sparta Prag – Bilbao
  • Spel: Bilbao
  • Odds: 2,15 @ expekt
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Bilbao har väl inte haft någon jättebra uppladdning inför det här mötet då det var lite bråk på träningen i veckan. Bråket var mellan tränare Bielsa och storstjärnan Llorente, där den senare fick kliva av träningen och åka hem. Men saken verkar nu vara utredd och Llorente åker med laget till Tjeckien och börjar på bänken ikväll. I första omgången av Europa League spelade Bilbao mot Hapoel Kiryat Shmona hemma på san mamés och lyckades bara få 1-1 där. Efter lite siffror som 22-2 i avslut mot mål och 13-0 i hörnor så kan nog de flesta förstå att 1-1 resultatet var allt annat än rättvist. Gästerna fick ett turmål och la sig på handbollsförsvar direkt, och Bilbao lyckades helt enkelt inte få in bollen bakom en storspelande målvakt. Till dagens match har inte Bilbao några skador alls och man får tillbaka Ander Herrera som nu är reko efter en operation.

Startelva Bilbao:

Iraizoz, Iraola, Gurpegi, Amorebieta, Castillo, Marcos, Iturraspa, Muniain, Gomez, Susaeta och Aduriz.

Llorente kommer in och avgör?

Sparta Prag ligger på en fjärdeplats i den inhemska ligan och formkurvan pekar spikrakt nedåt efter en bra inledning på säsongen. Man har tre raka förluster i ligan och fick dessutom stryk mot Lyon i öppningsmatchen av Europa League med 2-1. Just matchen mot Lyon har jag kikat på lite i efterhand och siffrorna där borde varit bra mycket större till Lyons fördel, för tjeckerna var tillbakapressade större delen av tiden. Man lyckades sticka upp i ett anfall och sätta en väldigt snygg reducering men i övrigt så imponerade man inte alls på mig. Man har även haft svårt att hitta målet på slutet med endast två gjorda mål på de fyra senaste matcherna, något som inte håller om man vill vinna matcher ute i Europa.

Trolig startelva Sparta Prag:

Vaclik, Vidlicka, Svejdik, Jarosik, Pamic, Kaderabek, Pavelka, Prikryl, Husbauer, Kweuke och Kadlec.


Inget snack om att Bilbao är det bättre laget av dessa två och det är bara att hoppas att man nu får ut det även på planen. Man har en hyfsad bänk att tillgå med både Llorente och Ander Herrera och det är väl ingen skräll om Llorente får hoppa in i andra halvlek istället för Aduriz. Sparta Prag med tveksam form och en blek insats mot Lyon kommer få det svårt här tror jag.

Hittar ni spel på att en inhoppare gör mål så tycker jag ni ska sätta en slant på detta i och med att Llorente börjar på bänken.

/e@sy