Spanien är väldigt nära ett VM med bara två matcher kvar att spela i kvalet. Men det finns inget utrymme för några överraskningar och jag är övertygad om att man tar den här matchen på fullaste allvar.

  • Match: Spanien – Vitryssland
  • Spel: Spanien över 2,5 mål
  • Odds: 1,50 @ expekt
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Spanien toppar sin grupp just nu men man gör det på samma poäng som Frankrike, dock så har fransmännen spelat en match mer än spanjorerna. Det innebär att Spanien tar hem gruppen om man lyckas ta fyra poäng på de två avslutande matcherna, något man borde fixa då man har Georgien på hemmagräs i sista omgången. Men idag är det alltså Vitryssland som står för motståndet, ett Vitryssland som man besegrade med klara 4-0 i bortamötet detta kval. Matchen spelas på Son MoixMallorca och det spanska landslaget kommer ha stort stöd från läktarhåll då det var 8000 och kikade på träningen igår. På den träningen skyltade även Vicente del Bosque om hur en startelva förmodligen kommer se ut. Eftersom jag inriktar mig på offensiven så är det troligt att det från mittfältet och uppåt ser ut på detta vis: Busquets, Xavi, Cesc – Navas, Mata och Negredo. Ett mittfält från Barcelona och ett engelsk anfall alltså. Väldigt intressant anfall där Negredo sett bra ut i City och lär bli matad med en hel del bollar av Mata och Navas idag.

På skadelistan för Spanien finns Jordi Alba och David Villa. Istället för dessa har Moreno (Sevilla) och Michu (Swansea) kallats in. Tveksamt om det blir någon speltid för dessa herrar men det hade onekligen varit intressant att se Michu några minuter i den spanska landslagströjan.

spaniennegredo

Vitryssland parkerar sist i gruppen och är så långt borta från VM som man kan komma i dagsläget. Man har släppt in 14 mål på sina kvalmatcher hittills och det innebär ett snitt på exakt två insläppta mål per match. Men när man mött storlagen Frankrike och Spanien har det runnit till lite extra då man släppt in sju mål mot Frankrike och alltså fyra mål senast man mötte Spanien. Intressant inför det här mötet är det som tränare Georgi Kondratiev sa på presskonferensen inför matchen. Enligt honom är man inte på Mallorca för att parkera bussen, utan man kommer spela lika offensivt som man gjorde senast mot Frankrike (förlust 2-4) med en 3-4-3 uppställning. Nu tror jag man kommer bli rejält tillbakapressade vilket som och håller man inte ihop försvaret så kommer man få plocka ut bollen ur nätmaskorna ett antal gånger.

Bortalaget har ett tungt avbräck i Aleksandr Hleb som är avstängd här, även Edgar Olekhnovich ser ut att missa matchen på grund av skada.


Spanien kommer vara rejält taggade idag då man absolut inte har råd med att göra några felsteg i de två avslutande matcherna. Med full fokus och full motivation ska man göra minst tre mål på dagens motstånd. Om Vitryssland dessutom hade tänkt att spela lite offensivt som tränare Kondratiev säger så kommer man få en tung afton på mallis.

Testar även 2/10 units på Spanien över 3,5 mål – 2,35 @ expekt.

/e@sy