Landskampsvecka med vänskapsmatcher i Europa medan det VM-kvalas i bl.a. Asien. Jag väljer att sikta in mig på matchen som kommer spelas i Malaga när Spanien får besök från Sydamerika i form av Venezuela. Det här är den sista träningsmatchen innan EM-truppen ska tas ut så det bör vara ett par motiverade fötter därute. Sedan har hemmanationen några av de absolut bästa spelarna i världen så ett målspel är verkligen av intresse.

  • Match: Spanien-Venezuela
  • Spel: Spanien mål i båda halvlekarna
  • Odds: 1,62 @ Unibet
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 21.30 29/2

De regerande Europa- och världsmästarna ställer upp med en stark trupp och ett antal namn har skicklighet så det räcker och blir över. Det är en hyfsad mix av storfräsarna från Barcelona och Real Madrid som förväntas dominera backlinjen och mittfältet. David Silva har varit en av de absolut bästa spelarna i toppfotbollen säsongen 11/12 och han tar en plats på ena flanken. Jag förväntar mig att den unge Jordi Alba får starta på vänsterbacken och han bör vara sugen på att visa framfötterna då det inte var särskilt längesen han fick göra sin debut.

Man kan väl däremot se det som så att man har problem på nr. 9-positionen – eller snarare något jag själv inte ser som något problem i nuläget.

Fernando Torres (Chelsea) har petats ur truppen, och det var verkligen på tiden då han har varit kallare än majoriteten av alla eskimåer tillsammans. David Villa (Barcelona) går med ett benbrott och är osäker för EM-spel, så nu har några intressanta anfallare verkligen chansen att visa vad de går för.

I mina ögon så är Fernando Llorente en striker av absolut högsta rang. Endast hans lojalitet mot sin nuvarande klubb (Athletic) som gör att han inte spelar för ett riktigt storlag. Man kan även välja att starta med Valencias Roberto Soldado, som var lysande under kalenderåret 2011. Vem man än går efter så är jag övertygad om att de kommer visa upp en vilja som kommer smitta av sig på övriga.

Senast jag såg Venezuela var i en VM-kvalmatch mot Colombia. En match där man ska vara glada över att man fick med sig en poäng, men på sikt så har man kanske ett intressant landslag på gång. Några namn är bekanta från Spanien, däribland Rondon, Miku, Amorebieta och Arango, den sistnämnde spelar dock i Tyskland numera.

Spanien hemma ska dock bli svårt, och spanjorerna har ett så pass slagkraftigt lag så dessa målspel blir alltid intressanta när de är inblandande. Spanien att göra mål i båda halvlekarna spelas. Övriga bolag som Bet365 m.fl. ligger på drygt 1,50 på samma spel. Jag går in med en medelinsats.

/Puyol