Fullt i träningslandskamper denna onsdag och för La Roja innebär det ett möte med Uruguay. Matchen spelas på neutral mark i Qatar vilket innebär att Spanien inte har något fördel av hemmaplan här. Två offensivt skickliga lag och spelet blir därefter.

  • Match: Spanien – Uruguay
  • Spel: båda lagen gör mål
  • Odds: 1,90 @ expekt
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Spanien är som vi alla vet ett av världens bästa landslag och spelarna behöver ingen närmre presentation. Laget är inne i en streak på 17 matcher utan förlust där man har 14 vinster och 3 oavgjorda resultat. Vi får gå tillbaka till 2011 för att hitta den senaste förlusten för detta landslag, något som är väldigt imponerande. Man gör oftast mål när man är i farten och jag skulle bli oerhört förvånad om man inte gör det även ikväll mot ett Uruguay som inte direkt är kända för sin tajta defensiv. Lite tuffa avbräck i Spanien dock då Xavi och Xabi Alonso tvingats lämna återbud, inte heller Casillas kommer till spel då han varit skadad en period.

Trolig startelva Spanien:

Valdes, Arbeloa, Pique, Puyol, Alba, Fabregas, Busquets, Iniesta, Silva, Villa och Pedro.

Noterbart om den här elvan skulle stämma är att hela 9 (!) spelare kommer ifrån Barcelona.

Edinson Cavani har fin målform.

Uruguay är som sagt inte direkt kända för sin tajta defensiv, något man visat i VM-kvalet hittills där man tillsammans med Chile släppt in mest mål i sin grupp. Men man har även visat prov på att man kan göra mål framåt och det finns en anfallstrio i det här laget som inte går av för hackor. Suarez, Forlan och Cavani beräknas starta den här matchen, killar som inte direkt är satta på planen för att spela försvarsspel. Suarez har stänkt in 17 mål på 24 matcher i PL denna säsong och Cavani 18 mål på 20 matcher i Serie A. Forlan är väl inte lika het nu för tiden men han har pillat in en del bollar i Brasilien och kapaciteten finns där.

Trolig startelva Uruguay:

Muslera, M Pereira, Lugano, Godin, A Pereira, Gonzalez, Arevalo, Gargano, Suarez, Forlan och Cavani.


Kan bli en trevlig match detta och jag är inte alls säker på att Spanien tar hem segern. Får Uruguay igång sina stjärnor i anfallet så tror jag man kan skaka om Spanien ordentligt här, men samtidigt är man nog för dåliga bakåt. Båda lagen gör mål känns som ett vettigt spel, men jag håller ner insatsen till strax under medel då det trots allt är en träningsmatch.

/e@sy