Confederations Cup rullar vidare och vid midnatt har vi en höjdarmatch framför oss när Spanien och Uruguay drabbar samman. Detta är två lag med stora kvalitéer i anfallsspelet och jag tror vi kan få se en målrik historia.

  • Match: Spanien – Uruguay
  • Spel: Över 2,5 mål
  • Odds: 1,95 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 00:00

Det är dags för Spanien att kliva in i turneringen och man ställs här mot gruppens kanske svåraste motståndare i Uruguay. Offensivt är det inget snack om att man ska kunna sätta ett par baljor ikväll, det kan faktiskt även bli så att man löser den här linan på egen hand. Med spelare som Torres, Mata, Pedro, Villa m.fl så ska man kunna skapa en hel del chanser och jag känner inte att Uruguay har några vassare killar i backlinjen som kan sätta stopp för detta. Någon vassare backlinje känner jag inte heller att Spanien har och förmodligen blir det så att Pique och Ramos bildar mittbackspar idag. Jag tycker inte att Pique haft en av sina bättre säsonger och Ramos tajming kan man ju diskutera en del. Man ställs inte mot några duvungar idag och även fast man kommer ha en massa boll så får man se upp i omställningarna.

Tänkbar startelva Spanien:

Valdes, Arbeloa, Pique, Ramos, Alba, Xavi, Busquets, Iniesta, Pedro, Villa och Mata.

spainfabregas

Uruguay är som sagt inget dåligt lag och det finns en trio som man ska hålla ögonen på. Cavani, Forlan och Suarez börjar troligtvis i anfallet och alla som kan lite fotboll inser att det inte är några spelare som ska nonchaleras. Men frågan är hur många chanser dessa herrar får då jag inte känner att Uruguay är särskilt giftiga från mittfältet och nedåt. Troligt mittbackspar idag är Lugano samt Godin, två herrar som känner till den spanska fotbollen då Lugano spelar i Malaga och Godin hittas i Atlético Madrid. Men Lugano är ingen personlig favorit och jag tycker han sett otroligt darrig ut i Malaga när han väl fått lite speltid, där tror jag Spanien kan såga igenom sig relativt enkelt.

Tänkbar startelva Uruguay:

Muslera, M Pereira, Lugano, Godin, Caceres, Perez, Gargano, A Pereira, Cavani, Forlan och Suarez.


Dessa lag möttes tidigare i år och då slutade det 3-1 till Spanien favör efter mål från Fabregas och Pedro gånger två. Dessa siffror tror jag även vi kan få se ikväll då varken Uruguay eller Spanien har något försvar som känns särskilt vattentätt. Över 2,5 mål spelas därför med en medelinsats till 1,95 hos bet365.

/e@sy