EM-kval på tapeten idag där det spanska landslaget tar sig an Ukraina i Grupp C. Lagen placerar sig på samma poäng i gruppen där Spanien lite överraskande har en förlust mot Slovakien i bagaget. Hemmalaget ska vinna den här matchen och jag tror man gör det med nollan intakt.

  • Match: Spanien – Ukraina
  • Spel: Hemmalaget vinner utan att släppa in ett mål
  • Odds: 2.00 @ unibet
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Spanien har betat av fyra matcher i EM-kvalet så här långt där facit är tre vinster och en förlust. Vinster har tagits på ett behagligt sätt mot svagt motstånd i form av Makedonien (5-1), Luxemburg (4-0) och nu senast Vitryssland (3-0). Förlusten kom på bortagräs mot Slovakien (1-2) och även fast slovakerna har ett starkt lag så var den en match som Spanien dominerade och borde vunnit. I de matcher som Spanien släppt in mål så har Albiol spelat som mittback, ena gången med Ramos och den andra med Pique. Nu lutar mycket åt att det blir just Ramos och Pique på mittbacken idag, vilket jag tycker känns oerhört tryggt. Pique har visat storform i Barcelona på slutet och Ramos är tillbaka från skada och har fått ett par matcher innanför västen nu.Tillsammans med Alba och Juanfran på kanterna så tror jag inte att gästerna skapar allt för mycket framåt, när dom väl får tag på bollen.

Ukraina inledde det här EM-kvalet med en förlust på hemmagräs mot Slovakien (0-1), men efter detta har laget tre raka vinster på kontot med noll insläppta mål. Men Vitryssland (2-0), Makedonien (1-0) och Luxemburg (3-0) är ju inga lag som vi bör jämföra med Spanien. Dagens match kommer handla om försvarsspel för Ukraina och sedan sticka iväg på kontringar om tillfälle ges. Spanien jobbar som vanligt med mycket stort bollinnehav och ligger inte gästerna rätt i försvarsspelet så blir det en jobbig afton. Framåt hos Ukraina handlar mycket om Andriy Yarmolenko som är en riktigt skön lirare att kolla på, med en teknik som få. Men nu kommer det handla om kontringar för Ukraina och det tror jag inte är Yarmolenkos melodi. Dessutom brukar han hålla till på högerkanten och mot Jordi Alba kommer han få det riktigt svårt att komma till lägen.


Det är en viktig match för Spanien ikväll då Ukraina konkurrerar om tredjeplatsen och har dragit in lika många poäng som spanjorerna. Med så många svaga lag i gruppen så är det svårt att hämta in poäng som tappas, så jag tror vi får se ett mycket fokuserat hemmalag idag. Spanien gör 1-0 och sedan trillar man runt bollen och möjligtvis smäller in ett andra mål. Hemmalaget att vinna utan att släppa in ett mål spelas därför!

/e@sy