Det spanska u21 landslaget är ute på träningsmatch den här veckan och stöter idag på Tyskland. Spanjorerna har en stjärnspäckad trupp och borde greja en relativt säker vinst här tycker jag.

  • Match: Spanien U21 – Tyskland U21
  • Spel: Spanien -1 (asian)
  • Odds: 2,50 @ bet365
  • Insats: 2,5/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Spanien U21 hade inga större problem med att ta hem EM-guldet förra året då man besegrade Italien med 4-2 i finalen. Nu har man påbörjat ytterligare ett kval där man spelat sex matcher så här långt, med lika många segrar som resultat. Det här laget är otroligt stjärnspäckat och tar vi en titt på truppen så är det en del spelare som lika gärna kunnat spela match mot Italien imorgon med Iniesta och grabbarna. På backsidan har vi bland annat Carvajal (Real Madrid) och Alberto Moreno (Sevilla), två spelare som haft en mycket fin säsong så här långt. På mittfältet hittar vi Isco som kanske inte haft någon braksuccé den här säsongen, men vi vet vad den här killen kan göra. Men anfallet är det med mest stjärnglans där vi har Álvaro Morata, Jesé Rodríguez, Iker Muniain, Pablo Sarabia och Gerard Deulofeu. Sarabia kanske inte är så välkänd för er som inte följer spansk fotboll, men resterande herrar har man nog hört talas om. Muniain har varit helt outstanding den här säsongen med Athletic och Jesé har blommat ut ordentligt i Real Madrid. Dessa herrar ska kunna skapa en hel del på Tyskland och jag räknar med att man sätter minst ett par mål här.

gerardjesespain

Tyskland U21 hade ingen större lycka i förra årets europamästerskap och åkte ur redan i gruppspelet då man endast lyckades vinna mot Ryssland (2-1). Man spelade faktiskt i samma grupp som Spanien den gången och föll med 1-0 mot spanjorerna i gruppspelet. Men det var stor klasskillnad i den matchen och med lite större skärpa i avsluten så hade Spanien vunnit med större siffror. Tyskland har inte imponerat i sitt kvalspel så här långt och trots att man toppar sin grupp så kan man nog sätta ett frågetecken kring försvarsspelet. Rumänien (2-2), Montenegro (1-1) och Färöarna (3-2) är lag som är långt ifrån kvällens motstånd, håller man inte ihop grejerna idag så kommer man få plocka ut bollar ur nätmaskorna. För tyskarna kommer få ägna den här matchen till försvarsspel stora delar, Spanien spelar som vanligt med stort bollinnehav och tröttar ut sina motståndare. Kikar vi till truppen så är det väl ingen spelare som man höjer på ögonbryna av, även fast det nästa uteslutande är spelare från bundesliga. Man har varken de toppar eller samma bredd som spanjorerna har.


Detta är en träningsmatch och därför blir det inga större insatser här, men det är ett väldigt bra odds som bjuds på Spanien med tanke på vilken trupp man har med sig. Testar en mindre insats på Spanien -1 (asian) där det är insatsen tillbaka om man bara lyckas vinna med uddamålet.

/e@sy