U21-EM har smugit igång och idag är det dags för en av de stora favoriterna att starta resen mot guldet, nämligen Spanien. Man har ett väldigt stjärnspäckat lag och jag kan inte se hur Ryssland ska kunna ha något att säga till om här.

  • Match: Spanien U21 – Ryssland U21
  • Spel: Spanien -1 (3-vägs)
  • Odds: 2,20 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Spanien har ett fruktansvärt bra lag med till detta EM och utan att direkt ha stenkoll på de andra lagen så känns det som att man kommer gå riktigt långt. Här finns spelare som De Gea (Man U), Muniain (Athletic), Thiago (Barcelona), Tello (Barcelona), Morata (Real Madrid B), Illarremendi (Sociedad), Isco (Malaga), Canales (Valencia).. ja listan kan göras längre och det är verkligen toppspelare på varenda position i det här laget. Framförallt framåt i planen har man det välrustat men jag tycker även man har en urstark defensiv där De Gea inte kommer behöva ingripa särskilt ofta tror jag. Man träningsspelade mot just Ryssland i mars och då kunde man vinna komfortabelt med 3-1. Målvakt Mariño stod för en tavla i den matchen och i övrigt så skapade inte Ryssland överdrivet mycket framåt.

spainu21

Ryssland ska jag ärligt meddela att jag inte har speciellt bra koll på. Ryska ligan är inte min starka sida men jag har förstått att man har fått en blytung skada inför detta EM på en av sina stjärnor, Aleksander Kokorin. I övrigt så känner jag igen en spelare från den spanska fotbollen, jag pratar då om Denis Tjerysjev som denna säsongen spelat för Real Madrid B i segunda division. Han ska vara en nyckelspelare i det här ryska laget om jag förstått det rätt och då tror jag att man är ute på väldigt tunn is mot Spanien. Denis är en bra fotbollsspelare helt klart men nu ställs han mot killar som nästan uteslutande spelar i den spanska högstaligan eller i stora klubbar ute i europa, då kan det bli ett otrevligt uppvaknande.


Jag tycker inte det finns så mycket mer att skriva om den här matchen då Spanien har en ruggig offensiv till sitt förfogande och även väldigt bra defensiva spelare. Man kommer nog rulla ut Ryssland rejält här och jag räknar med en vinst med minst två bollar. Tar det dock lugnt med insatsen då det trots allt är en öppningsmatch i EM.

/e@sy