Toppligorna ute i Europa har ett break och istället får vi rikta in oss på olika landskamper runt om i världen. Idag beger vi oss till Cartagena i de sydöstra delarna av Spanien där de spanska U21-laget ska träningsspela mot norska U21. Spanjorerna har ett mycket intressant lag på plats och jag tror vi får se en del mål från hemmalaget här.

  • Match: Spanien U21 – Norge U21
  • Spel: Hemmalaget över 2,5 mål
  • Odds: 1.94 @ unibet
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Spanien U21 har som sagt ett högintressant lag som först ska ta sig an Norge U21 i Cartagena för att sedan resa vidare mot León där Vitryssland U21 väntar. Kikar vi till truppen så är det klasspelare på samtliga positioner, framförallt framåt i planen då kan jag tycka. Jose Rodriguez (Deportivo), Moi Gomez (Villarreal), Denis Suarez (Sevilla), Deulofeu (Sevilla), Oliver Torres (Porto), Munir (Barcelona), Ceballos (Betis) och Asensio (Mallorca) är spelare som håller väldigt hög nivå ute i fotbollsvärlden. Sedan har vi även två spännande spelare i Inaki Williams (Athletic) och Samu Castillejo (Malaga) som blivit uttagna till dessa träningsmatcher. Williams är en mycket kraftfull spelare som fått stort förtroende i Athletic Bilbao den här säsongen och Castillejo har lekstuga vecka ut och vecka in i La Liga.

Det känns överlag som Spanien har ett lite mer kraftfullare nu för tiden, vilket jag tycker saknats i tidigare matcher jag sett med laget. Oftast spelar man väldigt fint och har en hel del boll, men mot hårt försvarande lag så har man haft problem. Nu har jag sett ett par träningsmatcher mellan dessa lag och även fast saker och ting kan förändrats så har inte Norge varit något lag som lägger sig på handbollsförsvar. Näst senast lagen spelade mot varandra, i en träningsmatch, slutade det hela 5-2 till Spanien efter 90 minuter fotboll. En mycket sevärd match där lagen attackerade så fort tillfälle gavs, vilket inte är rätt väg att vandra mot Spanien. I det senaste mästerskapet lagen möttes så slutade det med en 3-0 vinst för spanjorerna, så Norge har haft problem mot Spanien.


Nu är detta en träningsmatch, vilket innebär att insatsen ska hållas låg, men jag tror på Spanien här. Träningskamper brukar innebära en hel del byten och där har Spanien en fantastisk bredd i truppen, vilket är en klar fördel. Klasspelare rakt igenom i anfallet och därför tror jag på minst tre hemmamål.

Vi testar även 1/10 units på hemmalaget över 3,5 mål – 3.40 @ unibet

/e@sy