Dags för semifinaler av U21-EM och först ut är storfavoriter Spanien som tar emot våra grannar från Norge. Spanien har imponerat i turneringen hittills och jag tror inte man kommer få några problem att ta sig till final.

  • Match: Spanien U21 – Norge U21
  • Spel: Spanien -1,5 (asian)
  • Odds: 2,05 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 17:30

Spanien har som sagt imponerat detta EM och har inte haft några större problem med att ta sig fram till denna semifinal, tre raka vinster och en målskillnad på 5-0 innebar att man vann sin grupp före Holland. Just Holland slog man tillbaka med 3-0 i sista gruppspelsmatchen och även fast man släppte till en del chanser bakåt så är jag övertygad om att man skärper till sig ytterligare nu när det är blodigt allvar. Man roterade friskt i startelvan mot Holland och det är en av lagets stora styrkor att man har en otroligt bred trupp. Lagets bästa målskytt Morata har haft ett fantastiskt EM så här långt men på grund av den tuffa konkurrensen så riskerar han faktiskt att hamna på bänken idag.

Canales är den enda som saknas hos spanjorerna, i övrigt är alla redo för match.

spainu211

Norge har överraskande tagit sig till semifinal då man hamnade som grupptvåa före England och värdnationen Israel. Man har spelat helt ok i de matcher jag sett men samtidigt ska man erkänna att laget haft en stor fördel att spela i den lättare gruppen. England har inte alls kommit upp i någon standard och Israel har inte heller imponerat särskilt mycket. Norge ställdes mot Spanien i en träningsmatch i mars som jag faktiskt såg en hel del av och med den matchen på näthinnan så förstår jag inte hur Norge ska ha något att säga till om här. Förvisso tog man ledningen tidigt i matchen men sedan small det fem gånger om för spanjorerna innan Norge kunde putsa till siffrorna i slutet av matchen (5-2).

Norge verkar ha samtliga spelare friska och redo för spel.


Spanien kommer nog ligga på en 70% bollinnehav idag och det känns inte som norrmännen kommer få särskilt många tillfällen att överlista De Gea. Nej, Spanien tar sig till final och jag tror man vinner den här matchen med minst två bollar.

/e@sy