Final av U21-EM idag och inte helt oväntat så är det Spanien och Italien som tagit sig hit. Spanien har inte släppt in ett enda mål i turneringen hittills och man ska givetvis ses som favoriter i den här matchen.

  • Match: Spanien U21 – Italien U21
  • Spel: Spanien
  • Odds: 1,75 expekt
  • Insats: 6,5/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Spanien U21 har haft en ganska lätt resa fram till finalen och man har alltså inte släppt in ett enda mål på sina fyra spelade matcher. Man har knappt släppt till några chanser alls förutom i sista gruppspelsmatchen då man ställde upp med ett reservbetonat lag mot Holland. Försvaret är väldigt bra i det här laget och med De Gea i mål har man utan tvekan turneringens bästa målvakt när motståndet väl kommer till avslut. Anfallet hos Spanien går inte heller av för hackor och det blir ganska tydligt när man bänkar turneringens skyttekung Alvaro Morata match efter match. Senast mot Norge så ställde man upp med Isco (Malaga), Rodrigo (Benfica) och Tello (Barcelona) i anfallet, spelare som får ses som helt ok på den här nivån. Skulle det grusa där så kan man alltid slänga in Muniain (Athletic), Morata (Real Madrid), Canales (Valencia) eller kanske Vazquez (Getafe). Med ett mittfält som även det håller riktigt hög klass så tycker jag att Spanien ska ha väldigt goda chanser till att vinna den här finalen.

Inga skador rapporterade från det spanska lägret vilket innebär att Canales förmodligen är redo för spel igen.

spainu21isco

Italien U21 ställdes aldrig riktigt på prov i gruppspelet tycker jag, utan det var först i semifinalen mot Holland som man fick bekänna färg. Även fast jag tycker att Italien var det något bättre laget där så imponerade man inte särskilt mycket och segern kunde lika gärna gått till holländarna. Man har inte heller ett lika stjärnspäckat lag som Spanien och jag ställer mig lite tveksam till backlinjen där vi har uteslutande spelare som till vardags spelar i italienska Serie B, nu ställs man mot anfallare som spelar i topplag i den spanska högstaligan. Sedan har Italien helt klart en del kapabla herrar i bland annat Veratti (PSG) Isigne (Napoli) och Borini (Liverpool). Men Italien kommer inte tillåtas ha särskilt mycket boll idag och det spanska försvaret kontrar man inte bort hur som helst.

Italien ser ut att få fortsatt klara sig utan mittfältaren Luca Marrone som skadade sig i öppningsmatchen mot England, i övrigt inga skadebekymmer.


Man kan kanske tycka att oddsen börjar bli lite låga på Spanien men med tanke på hur laget spelat under den här turneringen så hade jag faktiskt förväntat mig ett lägre odds. Man kommer dominera bollinnehavet idag och får man bara lite utdelning på sina chanser så tror jag att man kan rinna iväg till en säker finalseger. Spanien – Italien i EM-finalen förra året slutade 4-0, en repris här?

/e@sy