Grupp B avslutas i U21-EM idag och det är redan klart att både Spanien och Holland kommer avancera mot semifinal. Men för vinnaren av gruppen så väntar en lättare motståndare så jag tror inte att detta blir en avslagen historia.

  • Match: Spanien U21 – Holland U21
  • Spel: Spanien
  • Odds: 2,30 @ pinnacle
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Spanien fick mitt förtroende även i senaste omgången då man ställdes mot Tyskland. Trots att man dominerade fullständigt så fick man vänta till den 86:e minuten innan inhopparen Morata satte segerbollen i mål. Det var samma visa mot Ryssland och förmodligen har nog Real Madrids supertalang spelat till sig en startplats i dagens match, i hopp om att man ska bli effektivare i avgörande lägen. För Spanien har varit väldigt ineffektiva i den här turneringen och även fast man bara gjort två mål så har det funnits lägen för bra mycket mer, man hade 70% boll mot både Tyskland och Ryssland och en 17-18 avslut mot mål i båda matcherna. Samtidigt ser defensiven ruskigt stabil ut och De Gea i målet har inte ställts på något ordentligt prov i den här turneringen ännu.

spainmorata

Holland har haft en väldigt bra turnering hittills där man verkligen öst in mål och tagit två segrar mot Tyskland (3-2) och Ryssland (5-1). Tack vare målproduktionen räcker det därför att man spelar oavgjort mot Spanien för att få möta Norge i semifinal, vilket är en betydligt lättare motståndare än Italien som grupptvåan ställs mot. Men trots att Holland sett bra ut offensivt så tror jag man får det tufft idag, man kan inte spela sitt egna spel utan måste anpassa sig efter spanjorerna och kommer tvingas jaga en hel del boll. Dessutom har holländarna släppt till en hel del lägen i turneringen och sätter man inte försvarsspelet ordentligt ikväll så är man ute på väldigt hal is.


Spanien måste vinna för att bli gruppetta och givetvis vill man hellre möta Norge i en semifinal än att ställas mot Italien. Försvarsspelet har varit ruskigt bra i de två matcherna man spelat och får man bara igång målproduktionen så kommer man vinna ikväll. Pinnacle erbjuder 2,30 för den raka ettan och det är ett odds som är klart lockande med tanke på hur Spanien sett ut hittills i turneringen.

/e@sy