Dags för EM-kval ikväll när Spaniens ungtuppar gästas av Bosnien i Murcia. Spanien har minst sagt ett slagkraftigt lag att röra sig med och här kommer det bli en hel del hemmamål.

  • Match: Spanien U21 – Bosnien U21
  • Spel: Spanien över 3,5 mål
  • Odds: 2,10 @ expekt
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Spanien har inte haft några större bekymmer i kvalet så här långt och står på full pott efter två spelade matcher. Man inledde med att köra över Österrike på bortagräs där det blev tennissiffrorna 6-2 efter 90 spelade minuter. Någon som utmärkte sig lite extra i den matchen var Alvaro Morata som stod för hela fyra fullträffar, även Carvajal och Jesé Rodriguez fick göra ett varsitt mål, samtliga spelare till vardags i Real Madrid. Det är en hyfsad trio man har att tillgå men det finns bra mycket mer i det här laget om vi kikar på truppen. Eller vad sägs om Muniain (Athletic), Deulofeu (Everton) eller Suso (Almeria)? Det är alla kanonspelare som givetvis håller en ordentligt hög nivå när vi snackar om U21 fotboll. Det är också det fina om nu Spanien skulle vilja rotera en del i startelvan, för det är verkligen ett kanonlag offensivt hur vi än vrider på det. Många av dessa killar (förutom Suso och Muniain) nöter också en hel del bänk i sina klubblag, så motivationen att prestera och utmärka sig borde vara extra hög när man kommer till landslaget.

spainmorata

Bosnien har jag ingen som helst koll på utan kan mest gå på resultaten hittills detta kval, och det är absolut inget som imponerar. Man har spelat en match mer än Spanien där man vunnit en match och förlorat två. Man inledde faktiskt kvalet med att vinna över Albanien med hela 4-1, men då ska man tänka på att Albanien förmodligen är gruppens sämsta lag som förlorat alla sina fyra matcher. Efter detta har det inte varit särskilt trevligt med förluster mot Ungern (1-4) och Österrike (0-2), samma Österrike som Spanien alltså körde över från minut ett. Idag kommer man tvingas springa och jaga boll i 90 minuter och jag tror gästerna kommer vilja sätta sig på planet hem redan i halvtid när man ligger under med ett par bollar. Spaniens offensiv är sylvass och när jag ser på försvarsarbetet Bosnien visar upp vid förlustmatchen mot Österrike så inser jag att detta kan rinna iväg ordentligt.


Spanien kommer säkerligen rotera en del idag, men som jag skrev ovan så spelar det ingen större roll med tanke på den offensiva bredd man har. Detta kommer vara kattens lek med råttan och jag tror vi kommer få se minst fyra hemmamål i afton. Blir en högre insats på det här spelet!

Testar även två andra målspel på Spanien:

Spanien över 4,5 – 3,50 @ expekt - 2/10 units

Spanien över 5,5 – 5,00 @ bet365- 1/10 units

Vamos!

/e@sy