Spanien var favoriter inför detta U20-VM och efter tre raka segrar i gruppspelet så har inte mycket förändrats. Offensivt så finns det inget lag som kan mäta sig med Spanien och jag tror man dunkar in minst två bollar på Mexiko idag. Hög insats på det här spelet!

  • Match: Spanien – Mexiko
  • Spel: Hemmalaget över 1,5 mål
  • Odds: 1,65 @ betsson
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 17:00

Spanien har i mina ögon inte spelat helt på topp i den här turneringen och det finns nog ytterligare en växel att lägga i nu när det börjar dra ihop sig, man ska komma ihåg att Spanien hade tuffa lag i gruppen dessutom. Kikar vi på spelartruppen så finns det inte mycket att orda om rent offensivt, Spanien har riktiga klasspelare i anfallet. Jesé (Real Madrid Castilla) öste in mål i segundan förra säsongen och har haft ett väldigt lyckosamt VM hittills med fyra fullträffar. Vidare så har vi Barcelonas framtidslöfte Gerard Deulofeu som lite oväntat blev bänkad mot Frankrike senast, förmodligen vilade man han bara då jag är ganska säker på att han startar den här matchen. Juan Bernat och Paco Alcácer som båda tillhör Valencia är ytterligare två spelare som spetsar till offensiven rejält hos Spanien.

Inga avbräck har rapporterats hos spanjorerna.

spainjese

Mexiko har varit en besvikelse i detta VM och tog bara en vinst i gruppspelet, en vinst som togs mot Mali med 4-1. Innan detta hade man två uddamålsförluster mot Grekland (1-2) och Paraguay (0-1). Men man är vidare och det har knappast saknats chanser i förlustmatcherna utan det har mer varit skärpan som inte funnits där. Nu ställs man mot tuffast tänkbara motstånd och idag kommer man nog få ägna större delen av matchen till försvarsspel, ett försvarsspel som man inte imponerat i under turneringen. Det är mycket möjligt att man faktiskt stänker in en balja här men jag tror knappast det kommer räcka till avancemang.

Mexiko har offensiva mittfältaren Jesus Escoboza avstängd i den här matchen, i övrigt inga avbräck.


Mexiko har som sagt skrapat fram en hel del chanser i turneringen och det var nog skönt med en rejäl islossning i senaste matchen mot Mali. Men jag tycker man visat upp ett virrigt försvarsspel i sina matcher och det försvarsspelet kommer bli synat ordentligt här. Jag tror stenhårt på att Spanien gör minst två mål och oddset som betsson erbjuder tycker jag är generöst.

/e@sy