Mycket fin vänskapsmatch i afton där regerande världsmästarna Tyskland tagit sig till Vigo för att ställas mot Spanien. Jag kommer testa ett par målskyttespel hos hemmalaget här, där ena killen känner till kvällens gräsmatta mycket väl.

  • Match: Spanien – Tyskland
  • Spel 1: Nolito målskytt
  • Odds: 3,70 @ betsson
  • Insats: 1,5/10 units
  • Spelstopp: 20:45
  • Spel 2: Morata målskytt
  • Odds: 3,10  betsson
  • Insats: 1,5/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Manuel Agudo Durán, eller Nolito som han är mer känd som, var ingen supertalang i de yngre åren och spelade i den spanska tredjeligan som 20-åring. Men karriären tog fart när han två år senare plockades till Barcelona för att spela med b-laget. Han var riktigt bra under två säsonger med b-laget och många förutspådde att han skulle ta klivet upp i förstalaget och plocka en plats där. Men han fick inte riktigt chansen i Barcelona, som många andra, och valde istället att flytta till Portugal och Benfica. Det blev 35 matcher och 12 mål i Portugal innan han återvände till hemlandet och närmare bestämt Granada, där han gjorde 17 matcher utan att direkt stå för någon succé. Men han togs senare till Celta Vigo och här har han verkligen funnit sin plats. Fem mål har det blivit den här säsongen och det innebär att han är den spanjor som gjort flest mål i La Liga hittills denna säsong, tillsammans med Bueno.

Den fina formkurvan innebar en landslagsplats och den här träningsmatchen kunde knappast spelas på en bättre arena. Balaidos är hemmaplan för Celta Vigo till vardags och jag kan inte tänka mig annat än att Nolito får göra sin landslagsdebut från start idag, då han inte spelade en endaste minut mot Vitryssland i den senaste kvalmatchen. Han lär vara rejält sugen på att visa upp sig för både tränare del Bosque och för de fans som tagit sig till hans hemmaborg. Mycket pekar mot att han kommer hålla till på vänsterkanten i anfallet, precis som i den ljusblåa tröjan. Därifrån brukar han kunna ta sig in i planen för att försöka smeka in bollen vid bortre stolpen. Jag tror på Nolito ikväll och unnar verkligen honom ett första landslagsmål på hemmaplan.

spanientyskland

Mitt andra spel i matchen blir på Álvaro Morata, som till skillnad från Nolito inte har något klitchigt smeknamn. Morata tillhörde både Atlético Madrid och Getafe i de yngre åren innan han tog steget till den största klubben i huvudstaden, Real Madrid. Precis som Nolito så imponerande han i b-laget och jag tycker även att han gjorde det väldigt bra i förstalaget när han fick chansen. Men konkurrensen hos ”marängerna” är mördande och det tog Morata till Juventus inför den här säsongen. Sju matcher har det blivit i Serie A för spanjoren och på dessa matcher har han hittat målet vid fyra tillfällen, vilket är mycket godkänt. 10 minuter blev det för Morata mot Vitryssland och mycket tyder på att han kommer få spela från start idag längst fram i planen. Med den löpstyrka han besitter så ska han kunna ta sig till en del lägen, sedan får vi hoppas på att han slipat på avsluten i Italien.


Vi kanske ska nämna kvällens motståndare också som är regerande världsmästarna Tyskland. Precis som hos Spanien kommer det roteras en hel del och det tyska försvaret har inte imponerat på slutet. Nu höll man nollan mot Gibraltar senast, men innan dess hade man fyra raka matcher med insläppt mål, mot en del bleka motståndare. Senast man ställdes mot bra motstånd i en träningsmatch så blev det 2-4 förlust mot Argentina, så man lär få jobba på spansk mark idag.

Om det skulle vara så att Nolito eller Morata inte startar matchen så återbetalas insatsen hos betsson. Kom ihåg att samma regel inte gäller hos till exempel bet365.

/e@sy