EM rullar på och vi drar oss till grupp D som består av Spanien, Tjeckien, Kroatien och Turkiet där jag väljer att lägga fokus på en match mellan de två förstnämnda, nämligen Spanien och Tjeckien. Två landslag som kommer till detta mästerskap med gott självförtroende, inte minst Spanien som har riktigt fina resultat i ryggen. Är allt som det ska så ska Spanien vara huvudet högre än Tjeckien och med det spelarmaterial man erhåller, kan det bära långt. Häng med!

  • Match: Spanien – Tjeckien
  • Spel: Spanien -1, -1,5
  • Odds: 2.075 @ bet365
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

spanienTjeckien

Spanien har en så pass bra bredd i truppen som få lag kan matcha. Till vardags spelar de flesta spelarna i La liga och det går ju inte direkt att klaga på något av lagen i den ligan då man gått som tåget i alla turneringar. Kommer man upp i nivå så ska man slå Tjeckien utan problem och med sitt fina bollinnehavs spel lär man inte låta motståndarna röra bollen särskilt mycket. Man har spelare som Ramos, Iniesta, Koke, Pique, för att nämna några (finns flera till) som är vana vid sådana här stora matcher och mästerskap och det bör spela stor roll då man möter ett sämre Tjeckien med få spelare med dessa kvalitéer. Det förvånar mig inte om man bara kör över Tjeckien och jag väljer att ta ställning!

Tjeckien ska dock tas på allvar då man visat gott kunnande och man har ett par spelare med hög rutin, då tänker jag framförallt på Cech och Rosicky. Mot Spanien lär man gå in med en defensiv inställning och vara nöjd med ett oavgjort resultat för att sedan plocka mer poäng mot Turkiet samt Kroatien. Jag vill dock påstå att man är det sämre laget av dessa tre andra i gruppen och att man då ska kunna ha någon chans mot Spanien som är bäst, finns inte på kartan. Kommer ettan tidigt så kan det rinna igenom och i mina ögon är det redan klart, avslag!

Så mitt lir blir ganska uppenbart. Jag väljer att tro på Spanien, så som alla andra, och hoppas man når upp i nivå för då kommer man vinna med ett par bollar. Handikappslinorna ser bra ut och jag ”safear” lite genom att lira Spanien -1, -1,5 vilket innebär halvförlust vid uddamålsseger. Insatsen får ligga på strax över medel!