Igår fick vi se ett par riktigt underhållande matcher och de betrodda lagen åkte vidare till mellanrundan. i Sveriges grupp är det något mer komplicerat och vinner Tyskland så är Sverige vidare oavsett resultat i denna match. Vinner däremot Slovenien så krävs det att man plockar poäng här. Oavsett vad så kommer Spanien att slå på max från start då man vill ha med sig så många poäng som möjligt in till mellanrundan och i vanliga fall får Sverige det oerhört svårt. Oddset dock för lågt och jag hittar i stället en mållina som ser rimlig ut. Häng med!

  • Match: Spanien – Sverige
  • Spel: Spanien över 28,5 mål
  • Odds: 1,95 @ unibet
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 20.00

Börjar vi med vårt kära Sverige så kan jag direkt säga att jag gått emot detta landslag direkt från början av detta mästerskap. Man har ett ungt och förnyat landslag och det är fullt förståeligt att man inte presterar som bäst. Än dock har man gjort det bra och gått över allas förväntningar och en vinst mot Slovenien samt uddamålsförlust mot Tyskland är klart godkända resultat. Idag ställs man mot Spanien som tillsammans med Frankrike är favoriter till att vinna hela EM, och en tuff uppgift väntar för dessa grabbar. Gick jag emot Sverige mot sämre motstånd, så går jag självklart emot mot ett Spanien som är riktigt, riktigt bra. Man har inte styrkan och de vassa skyttarna samt kontringsspelet lär fälla en idag. Avslag!

På andra sidan står Spanien som är näst intill är tvungna till att vinna för att föra med sig så mycket poäng som möjligt till mellanrundan och därmed avancera vidare till semifinal. Tvungna är man i och för sig inte, men vill iallafall föra fram min poäng med att man kommer spela med ordinarie start sexa och full fart från start till mål. I träningsmatcherna såg vi att direkt man sätter på gasen så hänger inte Sverige med och Riviera samt Tomas lär få jobba hårt med avslut från kanterna/kontringar. Även Macheda och Canellas är bra skyttar och visst ska man slå Sverige utan problem. Jag skippar 1-x-2 markörerna samt handikappslinorna då jag ser ett gott spelvärde i en mållina!

Så vad blir mitt lir? Spanien ska slå ett ungt och förnyat Sverige i och med att man vill föra med sig så mycket poäng som möjligt in till mellanrundan. Spanien över 28,5 mål liras till en insats på strax över medel!