De stora ligorna har uppehåll och istället får vi vända blickarna mot EM-kvalet denna helg. Det spanska landslaget ligger tvåa i sin grupp efter den oväntade förlusten på bortaplan mot Slovakien. Men här tar laget revansch och jag tror man tar en klar sådan.

  • Match: Spanien – Slovakien
  • Spel: Spanien -1,5
  • Odds: 1,925 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Spanien ligger som sagt tvåa i sin kvalgrupp och detta trots att laget plockat fem vinster på sina sex matcher. Toppar gruppen gör just Slovakien som imponerat stort och plockat sex segrar på lika många försök. Senast dessa lag drabbade samman var i oktober förra året där Slovakien tog en 2-1 seger på hemmagräs. En seger som dock var väldigt orättvis då Spanien hade runt 70% bollinnehav och 25-5 i målchanser. Men fotboll handlar om att göra mål och Slovakien var effektiva när chanserna dök upp. Med tanke på den matchen så tror jag att spanjorerna är extra taggade idag, och dessutom har man Ukraina tre poäng bakom, så det finns inte utrymme för några misstag. Spanien har fyra raka segrar i kvalet utan insläppt mål, men det ska nämnas att laget ”bara” vunnit med 1-0 på slutet mot Vitryssland och Ukraina. Men nu är Diego Costa tillbaka och både Silva och Isco har mycket bra dagsform, så offensiven oroar mig inte.

spanienslovakien

Slovakien har gjort det långt över förväntan och är nu mycket nära EM. Jag tror faktiskt inte att slovakerna lägger allt för mycket krut på dagens match, då Spanien dominerade förra mötet och förutsättningarna inte är de bästa här. Nyckelmatchen är den om tre dagar på hemmaplan mot Ukraina, vinst där och EM-biljetten är så gott som klar. Stora bekymmer hos gästerna idag då lagkapten Martin Skrtel är avstängd och inte kommer till spel, inte heller mittfältaren Juraj Kucka kommer till spel på grund av avstängning. Vi stryker även Jan Durica och Vladimir Weiss som båda går skadade. Detta är nyckelspelare för slovakerna och den bredd som Spanien definitivt har i sin trupp finns inte på långa vägar hos Slovakien. I ärlighetens namn så tror jag man är nöjda att Skrtel och Kucka är avstängda här, och inte mot Ukraina om tre dagar.


Spanien är lite pressade med Ukraina hack i häl och måste gå ut och vinna här idag. Laget har spelat stabilt på slutet och med Diego Costa tillbaka idag så tror jag det blir minst två mål framåt, vilket troligtvis lär räcka för spelet med alla avbräck hos Slovakien. Spanien -1,5 spelas med en insats strax över medel!

/e@sy