Idag är det dags för den andra semifinalen av Confederations Cup där Spanien ställs mot Italien. Många snackar om en drömfinal mellan Brasilien – Spanien och det tror jag utan tvekan vi kommer få se.

  • Match: Spanien – Italien 
  • Spel: Spanien -1,5 (asian handicap)
  • Odds: 2,20 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Spanien är det laget som imponerat mest under Confederations Cup och man har inte haft några större bekymmer med att ta sig fram till den här semifinalen. Man dominerade stort mot Uruguay i öppningsmatchen och siffrorna 2-1 speglar knappast matchbilden där. I andra matchen tog man en förväntad promenadseger mot Tahiti (10-0) och i avslutningsmatchen blev det 3-0 mot Nigeria. Endast ett insläppt mål alltså och det är bara mot Nigeria som man släppt till en del chanser bakåt, men det var också en match där Spanien redan var klara för fortsatt spel. Nu är det skarpt läge och då tror jag vi kommer få se samma spel som mot Uruguay där man var helt fantastiska. Man spelar väldigt likt Barcelona med skillnaden att man går mycket rakare mot mål, en kombination som kommer göra det väldigt svårt för Italien ikväll.

Det finns ett frågetecken för Soldado inför kvällens match, men det spelar mindre roll då man har en bänk utan dess like.

spainitaly

Italien har inte imponerat hittills i turneringen och framförallt inte i försvarsspelet där man släppt in väldigt många mål. Man hade någorlunda koll i öppningsmatchen mot Mexiko (2-1), men sedan hade man ordentliga problem med Japan (4-3) och i avslutningsmatchen mot Brasilien (2-4) åkte man på sin första förlust. Det håller inte att spela ett dåligt försvarsspel idag utan här gäller det att man verkligen håller ihop lagdelarna om man ska ha någon chans. Man kommer få jaga en hel del boll och när man väl har den i sin ägo så saknar man Balotelli på topp idag, en herre som kan göra det oväntade och avgöra en match till Italiens fördel.

Förutom Balotelli så finns även högerback Abate på skadelistan, två tunga avbräck för Italien. Det finns även ett frågetecken för Montolivo som utgick mot Brasilien på grund av en skada.


Med Balotelli i laget tror jag ändå att Italien skulle ha en liten chans att överraska spanjorerna här, för han kan som sagt göra det oväntade. Nu tror jag att vi får se drömfinalen som alla pratar om och jag tror att Spanien löser en finalplats med minst två bollars marginal. Spanien -1,5 får sig därför en medelinsats.

/e@sy