Dags att runda av fotbolls-EM för den här gången och vi har en mycket intressant final framför oss, nämligen mellan fotbollsgiganterna Spanien och Italien. Jag tror det blir en tillknäppt och försiktig första halva här och har ett perfekt spel för det.

  • Match: Spanien – Italien
  • Spel: Halvtid – X
  • Odds: 1.93 @ betsafe
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Spanien i EM-final är inte något som är särskilt förvånande då man var en av favoriterna innan det hela drog igång. Men trots att man är i final så tycker jag inte man imponerat särskilt mycket i spelet, och det vittnar ju bara om hur bra det här laget är i sina bästa dagar. Både mot Kroatien och Portugal var man faktiskt lite illa ute och man skapade inte särskilt mycket framåt. Nu skapade inte heller portugiserna särskilt mycket senast, förutom Ronaldos alla 20-30 skott utifrån.. En riktigt tråkig match att kika på faktiskt. Och jag tror inte heller att finalen blir någon fotbollsfest framåt, i alla fall inte i första halvlek. Spanien kommer som vanligt ta tag i spelet, rulla boll i laget och börja trötta ut Italien. Och tyvärr för Spanien så är man ganska enkelspåriga i sitt anfallsspel med insticken, och dessa kommer Italien orka avvärja i första halvlek.

Italien är jag faktiskt lite förvånad över att se i den här finalen, jag trodde Tyskland skulle bli för svåra i semifinalen. Men Italien har övertygat och är i den här finalen tack vare en mycket bra fotboll helt enkelt, helt välförtjänt. Man gick på knock mot tyskarna och hade 2-0 med sig in i paus, något jag absolut inte tror på här. För det första kommer Spanien ha mer boll än vad Tyskland hade, för det andra så tror jag inte Spanien kommer bjuda Italien och Balotelli på de chanserna som man fick i semifinalen. Italien kommer nog backa hem en aning och försöka vända spelet blixtsnabbt när tillfälle ges. Jag tror nämligen inte man gör som portugiserna och pressar högt upp, det kommer bli deras död i sånna fall.


Alltså har vi en riktigt tråkig första halva att vänta oss, där man går ut och känner på varandra utan att blotta sig allt för mycket defensivt. Det finns även 0-0 i halvtid att spela till 2.25 på unibet, vilket ju är det troliga resultatet i halvtid i mina ögon. Men jag väljer ett kryss till ett litet sämre odds ifall lagen skulle få för sig att överraska.

Testar även en slant på Halftime/Fulltime – X/X till 4.50 hos betsafe, jag tror nämligen den här matchen går till en förlängning. 2/10 units spelas.

/e@sy