Vi går in i dag 3 av fotbolls EM och har ett riktigt kanonmöte framför oss när Spanien och Italien drabbar samman. Det är den tidiga matchen ikväll och jag tycker det ena laget har en klar fördel här.

  • Match: Spanien – Italien
  • Spel: Spanien
  • Odds: 1.81 @ betsafe
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Spanien är helt klart favoriter till att ta hem bucklan i EM, och efter att ha sett både Holland och Tyskland igår tror jag ännu mer på spansk guld. Man har en sjuk trupp till sitt förfogande och spelare som Llorente, Mata, Fabregas m.fl beräknas börja på bänken idag, ja då förstår ni vilket löjligt bra lag man har. Det blir säkerligen ett stort bollinnehav för Spanien här och Italien får nog inrikta sig på att hålla tätt bakåt och gå på kontringar. Enda orosmomentet är att en formsvag Torres väntas börja på topp, hade hellre sett en formstark Llorente där. Men detta ska lösa sig oavsett.

Förväntad startelva hos Spanien: Casillas - Arbeloa, Piqué, Ramos, Alba – Alonso, Busquets, Xavi – Silva, Iniesta och Torres. I en 4-3-3 uppställning.

Sänker han Italien ikväll?

Italien har inte haft någon perfekt uppladdning direkt med spelskandaler och skador som har stört truppen. Mittback Andrea Barzagli åkte på en skada nyligen och kommer inte till spel för Italien, sedan uteslöts ju även Dominico Criscito från truppen då denne utreds för uppgjorda matcher. Så det är två väldigt tuffa avbräck defensivt för Italien. Framåt har man dock klasspelare och på topp idag väntas Cassano och Balotelli börja, två spelare som kan hitta på precis vad som helst. Men nu tror jag att Italien främst får inrikta sig på defensiven och där har man ju tydliga problem just nu.

Förväntad startelva hos Italien: Buffon – Bonucci, De Rossi, Chiellini – Maggio, Motta, Pirlo, Marchisio, Giaccherini – Cassano och Balotelli. I en 3-5-2 uppställning.


Jag tror Italien hade fått det väldigt svårt här även om man inte haft dessa defensiva avbräck. Spanien har det bättre laget och bara Torres hittar målet så vinner man.

Testar även ett målskyttespel på Iniesta som sett stekhet ut på slutet, hela 5 ggr pengarna betalar betsafe för detta, 1,5/10 units spelas.

/e@sy