Dags för runda två i grupp C ikväll där Spanien tar sig an Irland. Inget snack om vilket lag som bär favoritskapet här och detta kan bli en ordentlig mardröm för de gröna spelarna.

  • Match: Spanien – Irland
  • Spel: Spanien -2 (3-vägs)
  • Odds: 3.10 @ betsafe
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Spanien imponerade inte särskilt mycket på mig i öppningsmatchen mot Italien, ändå tycker jag att man var det lag som borde vunnit matchen. Man tuggade sig in mer och mer i andra halvlek och hade det inte varit för en iskall Torres hade det varit tre poäng till Spanien där. Jag tycker det var många spelare som underpresterade i matchen och passningsspelet var rent bedrövligt vissa stunder. Nu vet jag att mycket berodde på planen som var snustorr, vilket innebar att bollen var mindre medgörlig. Så räkna med en vattnad plan ikväll efter dagarnas gnäll på detta från det spanska lägret.

Blir väldigt intressant att se hur del Bosque ställer upp ikväll, om han fortsätter på samma stil som senast utan en striker på planen. Eller om han startar med ständigt värdelöse Torres som spets. I mina ögon är både Negredo och framförallt Llorente ett bra mycket bättre alternativ istället för Torres, men tyvärr är del Bosque inte av samma åsikt. Men hur man än ställer upp så tror jag att Spanien smäller in minst fyra mål och man kommer absolut inte släppa in mer än ett, detta blir kross!

Även en blind höna kan.. ?

Irland har absolut inget i EM att göra och jag tycker att man är det absolut sämsta laget i turneringen. Öppningsmatchen spelades mot Kroatien där man till slut fick stryk med 3-1. Kroatien imponerade inte alls särskilt mycket på mig men vinner trots detta med klara siffror, och det säger en hel del om hur dåliga Irland är. Det enda Spanien behöver se upp med är fasta situationer för Irland i närheten av spanskt straffområde, för där visade man att man är giftiga mot Kroatien. Men frågan är om Irland ens får med sig en hörna i matchen eller en frispark i närheten av det spanska målet. Det kommer vara ett massivt bollinnehav för Spanien och Irland kommer få inrikta sig på försvar här.


Får bara Spanien hål på Irland relativt tidigt så kan detta rinna iväg till förnedrande tennissiffror, det är jag helt säker på. Detta är som att Barcelona skulle möta Racing Santander, därför är jag väldigt förvånad över de höga oddsen på Spanien. Detta vinner man plättlätt!

/e@sy