VM är äntligen igång och i kväll har vi ett riktigt tungviktsmöte framför oss när Spanien och Holland drabbar samman. Det är en repris på VM-finalen 2010 där Spanien kunde vinna på övertid genom ett mål från Iniesta. Spanien har sett mycket stabila ut inför detta VM och jag tror man inleder med en seger här.

  • Match: Spanien – Holland
  • Spel: Spanien
  • Odds: 1,86 @ betsafe
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Spanien har spelat tre träningsmatcher det här året för att ladda upp inför världsmästerskapen, detta mot Italien (1-0), Bolivia (2-0) och nu senast Salvador (2-0). Det har inte varit några storsegrar som ni ser, men spelet har varit otroligt behärskat och Spanien har verkligen tokdominerat varenda match. Det viktigaste för laget är att få igång passningsspelet, som verkligen är spanjorernas signum. Det tycker jag man fått igång och största bekymret har nog tränare Del Bosque, som ska ta upp en startelva av alla dessa världstjärnor. Mycket tyder dock på att Diego Costa tar plats som anfallare och det ger spanjorerna ytterligare en dimension i spelet. Costa är ingen passningsspelare som ska vara med och trilla runt bollen, men han har en löpförmåga och en styrka som få anfallare i världen har, vilket blir viktigt när man möter ett tajt försvarsspel. Spanien lirar väldigt mycket likt Barcelona, med skillnaden att man har ett mycket stabilt försvarsspel. Ramos är utan tvekan en av världens bästa mittbackar och spelare som Jordi Alba, Pique, Martinez, Azpilicueta och Juanfran går inte av för hackor heller. Enda tveksamheten för Spanien tycker jag är målskyttet, då Costa, Torres och Villa är herrar som behöver sikta in sig innan man sätter bollen i nät.

spanienholland

Holland har spelat fyra träningsmatcher det här året där man ställts mot Frankrike (0-2), Ecuador (1-1), Ghana (1-0) och Wales (2-0). Jag kikade på senaste matchen mot Wales och även fast det var en träningsmatch så imponerande inte holländarna ett dugg på mig. Försvarsspelet såg stundtals virrigt ut och även fast man pillade in två bollar så tycker jag även att anfallsspelet såg tveksamt ut. Nu blir det en helt annan matchbild här än mot Wales, för Holland kommer få inrikta sig på att försvara idag. Allt pekar mot en fembackslinje och man lär försöka sig på att kontraslå Spanien, vilket jag inte tror man lyckas med. Jag tror istället att man blir totalt nedtryckta i skorna och då kommer det ringa förr eller senare bakom Cillessen. Kvalitén hos laget finns i anfallsspelet och i trion Sneijder, Robben samt Van Persie, men kikar vi till försvarsspelarna så ser det betydligt tunnare ut. Det är främst spelare från den inhemska ligan i backlinjen, vilket innebär att man inte är vana vid det tuffa motstånd som man kommer få idag.


Spanien är med all rätt klara favoriter här och jag tycker man ska ha goda chanser till att öppna detta VM med en trepoängare. Hollands försvar är inte det bästa enligt mig och när man till stora delar kommer få försvara sig idag så är det illavarslande. Spanien nöter ner Holland till slut och vinner med 1-0 eller 2-0. Blir en insats strax över medel här.

/e@sy