El molinón i Gijon står som värd när Spanien tar emot Finland i VM-kvalet. Det är klasskillnad mellan dessa lag och våra finska grannar lär inte ha större chanser av att man saknar en av lagets bästa spelare.

  • Match: Spanien – Finland
  • Spel: Spanien -2 (3-vägs)
  • Odds: 1,67 @ unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Spanien leder sin kvalgrupp men det är tack vare en bättre målskillnad än Frankrike som också har skrapat ihop sju poäng. Dessa lag möttes senast i VM-kvalet och det var ett väldigt pressat Spanien som bara fick 1-1 i den matchen. Men nu är det inget lag av Frankrikes kaliber som står på andra sidan utan det är Finland som är jumbo i gruppen efter två spelade kvalmatcher. Spanien har spelat ett par träningsmatcher nu under uppehållet och det har blivit vinster mot Panama (5-1) och Uruguay (3-1), motståndare som håller högre klass än Finland. Xavi har dragits med lite skador på slutet och det är väldigt tveksamt om han kommer till spel i den här matchen som Spanien bara ska vinna, även Puyol och Casillas missar den här matchen på grund av skador. Men dessa skador betyder egentligen ingenting då Spanien har ersättare av hög klass på varje position.

Tänkbar startelva Spanien:

Valdes, Arbeloa, Pique, Ramos, Alba, Alonso, Busquets, Iniesta, Silva, Fabregas och Pedro.

La Roja tar en storseger här!

Finland ligger som jumbo i gruppen men man har alltså bara spelat två matcher i det här kvalet än så länge. Det har blivit förlust mot Frankrike (0-1) och ett kryss mot Georgien (1-1). Men båda dessa matcher har spelats hemma i Finland och det är nog där man främst kommer knipa sina poäng och hålla nere siffrorna mot de större nationerna. Jag tror inte man kommer göra något mål på Spanien och när man dessutom saknar sin största stjärna i Alexei Eremenko (avstängd) så ser det verkligen nattsvart ut. Man kommer säkert få jaga boll i 90 minuter och får Spanien in ett par tidiga mål här så kan det rinna iväg ordentligt.

Tänkbar startelva Finland:

Hradecky, Raitala, Toivio, Moisander, Arkivuo, Ring, Sparv, R Eremenko, Hetemaj, Hamalainen och Pukki.


Med tanke på att Frankrike förmodligen kommer haka på ”La Roja” uppe i tabelltoppen så kan en målskillnad bli viktig i slutändan, därför tror jag att Spanien gärna stänker dit ett gäng baljor i den här matchen. Jag tror hemmalaget gör minst tre mål och gästerna får nog vända hem mållösa.

Testar även Spanien över 4,5 mål till 4,60 @ unibet – 1/10 units spelas.

/e@sy