Full omgång avklarad under veckan och nu närmar sig helgen med ytterligare ett par högintressanta Premier League-matcher, inledningsvis med lördagens kvällsmatch i sydkusten och på St. Mary’s Stadium. Besök från London när Southampton tar emot West Ham där jag anser att hemmalagets favoritskap har skenat iväg. ”Hammers” har plockat ett par tunga skalper på bortaplan så här långt och till över dubbla insatsen gillar jag deras möjligheter till åtminstone en poäng.

  • Match: Southampton – West Ham
  • Spel: West Ham dubbelchans
  • Odds: 2,20 @ Betway
  • Units: 3/5
  • Spelstopp: 18.30 6/2

Southampton ser, efter att ha agerat något ojämnt över stora delar av säsongen, ut att ha toppat formen och upplever sin allra starkaste period först nu – bidragande till att man nu, i det jämna mittenskiktet, börjar närma sig motståndet. ”Saints” vann 3 matcher i följd innan man lyckades plocka en poäng borta mot Arsenal tidigare i veckan och den gemensamma nämnaren är att man lyckades hålla nollan intakt i samtliga av dessa matcher. Fraser Forster har varit oerhört stabil i målet efter att ha återvänt från ett längre skadeuppehåll och han var direkt ansvarig för det oavgjorda resultatet på Emirates. Även noterbart att anfallsspelet har varit mer vägvinnande på slutet, samtidigt står man inför en väldigt intressant uppgift nu.

Hemmalaget saknar den långtidsskadade duon Jay Rodrigeuz och Florin Gardos sedan tidigare. Inga avbräck. Frågetecken på Charlie Austin och Steven Davis.

southampton_200x200westham_200x200

West Ham har inlett det nya året väl efter att ha gått något sämre strax innan årsskiftet där man hade en period på 8 ligamatcher i följd utan någon seger. Men vinster i 4 av de 6 senaste matcherna har återigen skjutit ”Hammers” på rätt spår där en av säsongens stora, positiva överraskningar har Europa-platserna inom räckhåll. Starkt bidragande till att man har lyft sig på nytt är inte bara Dimitri Payets återkomst, men även att man har hittat fler alternativ i offensiven (Valencia och Antonio) som är i gott slag. Slaven Bilics manskap är välbalanserat från mittfältet och framåt, och även om man alltjämt lider av att man blir något trubbigt när man ska stå som det spelförande laget så bemästrar man den här typen av uppgifter med större säkerhet.

Bortalaget kommer till spel utan några förändringar där Manuel Lanzini, Diafra Sakho, Andy Carroll, Carl Jenkinson och Sam Byram saknas på nytt.


Southampton är vasst just nu, det är dock i en period där man antingen har mött, för den dagen, svagt och extremt oinspirerat (Manchester United) samt otillräckligt (West Brom och Watford) motstånd. Samtidigt är det värt att poängtera att West Ham (även under sin sämre period) är väldigt svårslaget och man har faktiskt inte förlorat mer än en femtedel (lika många som Manchester City och Arsenal) av sina ligamatcher så här långt, vilket är väldigt starkt. Utöver det så har Hammers bemästrat ”bortaplansfotbollen” på ett strålande sätt där man har besegrat ett antal av de utpräglade topplagen under den här säsongen. Man trivs med den här typen av uppgifter där man kan sjunka nedåt i banan för att sedan gå på sina omställningar, och jag vill nog tro att även det här hemmalaget kommer få känna på det. Dubbelchansen/halvgarderingen på West Ham synas med en medelinsats.

/Puyol